Altın son 5 yıldaki en kötü ayına hazırlanıyor

Asayiş haber 29 Haziran 2021 15:45
Videoyu Aç Altın son 5 yıldaki en kötü ayına hazırlanıyor
A
a

Altın, ABD Merkez Bankası FED politikacılarının art arda gelen şahin yorumlarının ardından dar bir fiyat aralığına sıkışırken, Haziran ayını 2014 yılından bu yana en kötü performansıyla kapatmaya doğru ilerliyor...

Altın, Fed politika yapıcılarının şahin yorumları sonrasında Kasım 2016'dan sonraki en kötü aylık performansına doğru ilerliyor. Gram altın ise 500 TL civarında inişli çıkışlı bir seyir izliyor.

ABD'de hisse piyasalarının rekor tazelemesi ve doların yükselişi de altın üzerinde baskı yaratırken analistler ise yeni fiyat hareketlerinin görülebilmesi için işlem görülen dar fiyat aralığının kırılması gerektiğini söylüyor.

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, Fed'in 2022'nin sonlarına doğru Fed'in faiz artırmayı düşünebileceğini ve enflasyonun merkez bankasının ana hedefi olduğunu söyledi.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, beklentilerden daha hızlı gerçekleşen toparlanma neticesinde Fed'in 2022 sonuna kadar faiz artırmasını beklediğini belirtirken, Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan da Fed'in varlık alımlarını azaltma eşiğine insanların düşündüğünden daha erken ulaşabileceğini vurgulamıştı.

Ons altın fiyatı

Geçen haftadan bu yana inişli çıkışlı bir seyir izleyen ons altın, yatırımcıların Fed'den gelen yorumları dikkatle takip etmesiyle dar bir fiyat aralığına sıkışmış durumda. Sene başından bu yana yüzde 6,5 değer kaybeden ons altın, salı günü 1.775 dolar civarında seyrediyor.

Gram altın fiyatı

Dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki gerilemeyle birlikte geçen hafta 493 TL'ye kadar inen gram altın, son iki haftadır 500 TL civarında dalgalı bir seyir izliyor. Gram altın, haftaya 501 TL'den başladıktan sonra küresel altın fiyatları ve dolar/TL'deki gerilemeyle 495 TL'ye düştü.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam