Albayrak, Yeni Ekonomi Programı hazırladı

Asayiş haber 29 Eylül 2020 12:31
Videoyu Aç Albayrak, Yeni Ekonomi Programı hazırladı
A
a

Sondakika haber: Ekonomi/ Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Yeni Ekonomi Programını açıklamak için kameralar karşısına geçti.Türkiye ekonomisinde 3 yıllık yeni yol haritası çizildi...

ekonomi_9118
 

Türkiye ekonomisinde 3 yıllık yeni yol haritası çizildi.

Ekonominin tekrar ayağa kalkması için hazırlanan Yeni Ekonomi Programı'nın detaylarını açıklamak için Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kameralar karşısına geçti.

Bakan Albayrak, "Bu yıl temmuz ayında hızlı normalleşme sürecine girdik. Türkiye birçok gelişen ülkeden pozitif ayrıştı. Tüm göstergeler 'V' tipi toparlanmaya işaret ediyor. Temamız yeni dengelenme, yeni normal, yeni ekonomi. Salgın boyunca alınan finansal tedbirler kademeli olarak kaldırılacak" dedi...

Berat Albayrak'ın açıklamaları şöyle:

"Dengelenme sürecinin sonuna yaklaşırken pandemi sonrası dünya yeni sınamayla karşı karşıya kaldı. Kimi ülkeler ekonomilerini ve sınırlarını tamamen kapattılar. İşsizlik arttı. Belirsizlik ortamında Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin para birimi dünyada değer kaybetti. Enflasyon oranımızdaki trend yatay seyre geçti. Altın ithalatındaki hızlı artış ve turizmdeki düşüş nedeniyle cari işlemlerde geçici bozulma ortaya çıktı. Bu program salgın sonrası yeni normale nasıl uyum sağlayacağımızı ortaya koyacak.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de parasal genişleme adımları atıldı. Salgın sürecinde destek paketlerinin toplamı 494 milyar TL ile milli gelirin yüzde 10'una ulaştı. 9 milyon vatandaşa 47,5 milyar TL destek verdik.

Bu yılın temmuz ayında hızlı normalleşme sürecine girdik. Türkiye, birçok gelişen ülkeden pozitif ayrıştı. Tüm göstergeler 'V' tipi toparlanmaya işaret ediyor. Turizm ve hizmetlerde toparlanma istenen düzeyde değil.

Temamız yeni dengelenme, yeni normal, yeni ekonomi. Salgın süresince alınan finansal tedbirler kademeli olarak kaldırılacak. Normalleşme adımları önümüzdeki haftalarda devam edecek."

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam