Akşemseddin Caminin Önünde yükselen ses!

ÇORUM 13 Nisan 2024 09:27
Videoyu Aç Akşemseddin Caminin Önünde yükselen ses!
A
a

Çorum'da cuma namazı çıkışı bir araya gelen vatandaşlar, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki gösterdi.Çorum Filistin Platformunun daveti üzerine Akşemseddin Camisi önünde toplanan vatandaşlar, "Gazze için de bayram olsun" yazılı pankart taşıdı.Eyleme Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın da katıldı...



Akşemseddin Cami
nin önünde açıklama yapan,Platform sözcüsü Hüseyin Kılıç burada yaptığı açıklamada, Müslümanların Ramazan Bayramı'nı kutlarken Filistinlilerin, Doğu Türkistanlıların acıların bin bir türlüsünü yaşadığını söyledi. İsrail'in Filistin'de ABD'nin de desteğiyle insanlık adına her şeyi yıkıp tahrip ettiğini anlatan Kılıç, "Gazze savaşı tüm algıları, mevcut kavramları alt üst etti. Uluslararası yapıların işlevsizliğini gün yüzüne çıkardı. Devasa Haçlı ordusu karşısında Gazze'nin her yerinde direnen mücahitler, tüm imkansızlıklara ve yalnızlığa rağmen tarih yazmaya devam ediyor. Onlar mücadeleleri ve ödedikleri bedellerle örnek duruş sergilemeye devam ediyor." dedi.

Gazze'de katliam ve izzetli bir direniş yaşandığına dikkati çeken Kılıç, "Umudumuzu kaybetmeyeceğiz. Aksa Tufanı, İsrail'in yenilmez ordusu ve istihbaratını yerle bir etti. Dünyanın bütün güçleri bir araya geldi ama bir avuç imanlı Kassam Tugaylarını yıkamadı. Gazze'deki direniş, imanın ne büyük güç olduğunu bizlere göstermektedir." diye konuştu...

Filistin'de yaşanan soykırımın gündemden düşmemesi için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini vurgulayan Kılıç, kimsenin sessiz kalmaması gerektiğini kaydetti.
Kılıç, Türkiye'nin İsrail ile ticaretin kısıtlanmasına yönelik kararı desteklediklerini ve artarak devam etmesi gerektiğini söyledi.Açıklamanın ardından vatandaşlar, Gazze'de soykırımın sona ermesi ve Filistin halkının özgürlüğü için dua etti.





Elvan Şimşek
#Çorum
#İsrailinGazzeyeyöneliksaldırılarıprotesto
#Çorumdacumanamazıçıkışı
Özgür-Der
Murat İslam
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam