AK Partide Temayül ne zaman açıklanacak!

ÇORUM 26 Kasım 2023 17:41
Videoyu Aç AK Partide Temayül ne zaman açıklanacak!
A
a

Yerel seçim yaklaşıyor. AK Parti’de seçim hazırlıklarında bugün itibariyla yeni bir aşamaya girildi.Çorum'da Buhara Kültür Merkezinde bugün sabah saatlerinden gerçekleştirilen saat 10:00'da başlayan yoklama 16:00'da sona erdi. Ak Partinin aday belirleme sürecindeki önemli süreçlerinden biri olan temayül yoklamasına merkez için234 kişi iİ-ilçelerin tamamnında 719 kişi katıldı



Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ile milletvekillerinden oluşan komisyonların gözetim ve denetiminde yapılan yoklamada, 81 ilde yaklaşık 160 bin AK Partili oy kullandı. Çorum'da Buhara Kültür Merkezi’nde yapılan temayül yoklaması, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok başkanlığında Sakarya Milletvekili Ertuğrul Kocacık, Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmez Toprak, Gençlik Kolları MKYK Üyesi Dilara Ergül gözetiminde elektronik ortamda yapıldı.
  • Temayülde Ak Partili üyelere 8 Aday içinde en fazla 3 kişi  en az 1 kişiyi tercih listenize yazabilirsiniz denildi.

MERKEZ ADAY ADAYINDAN 8 İSİM KATILDI!

  • Merkez Belediye Başkan Aday Adayları için 234 kişi oy kullandı.

AK Parti İl Başkanı Murat Günay başkanlığında parti binasında il gençlik ve kadın kolları başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen teşkilat  temayül istişaresine, belediye başkan aday adayları Çorum eski Belediye Başkanları Muzaffer Külcü ve Zeki Gül, eski bürokrat Muhsin Dere, İnşaat Mühendisi-Sosyolog Hüseyin Çalışkan, Yasemin Çabuk, eski gençlik kolları başkanı Mustafa Malkoç, eski il başkan yardımcısı Ercan Daşdan ve eski Belediye Meclis Üyesi Reşit Keleş katıldı.
 

İLÇELERİN ADAY ADAYLARI!..

İlçe  Belediye Başkan Aday Adayları için 719  kişi oy kullandı.

  • AK Parti’de ilçe ve belde belediye başkan aday adaylığı için ise toplam 42 isim başvurdu. Mevcut ilçe ve belde belediye başkanları doğal aday adayı.


ALACA: Vedat Mutlu.

BAYAT: Ahmet Bahadır Ünlü, Harun Uysal, Mehmet Duymuş, Sait Kaymaz, Selahattin Aslantaş.

BOĞAZKALE: Adem Özel, Selim Gencer, Mehmet Bahçecioğlu.

DODURGA: Yusuf Bülbül.

İSKİLİP: Hasan Hüseyin Demircan, Mustafa Topal, Gürsel Koca, İsmail Çizikci, Şemsettin Şahin, Coşkun Akkoca, Fehmi Yağlı, Hasan Mert.

KARGI: Nevzat Dingil, Cahit Arpa, Mustafa Kemal Akpınar, Metin Mutluay.

LAÇİN: Serkan Emre Aykaç, Mustafa Toydemir, Faruk Demirci.

MECİTÖZÜ: Oğuzhan Şengül, Mehmet Seçgel, Sağlık Karakaş.

OĞUZLAR: Başvuru yok.

ORTAKÖY: Ramazan Öncül, Tufan Uzunçarşı

OSMANCIK: Osman Sivritepe, Hamza Karataş, Halit Daştanbek, Mustafa Çatal, Erol Özdemir, Muhittin Keskin, Hakkı Güngör, Emin Serdar Kurşun.

SUNGURLU: Ömer Tök, İlyas Özkan

UĞURLUDAĞ: Mehmet İpek, Karanfil Uyar

DÜVENCİ: Başvuru yok (mevcut başkan aday)

AŞDAĞUL: Başvuru yok(mevcut başkan aday)




 

SON KARARI KOMİSYON VERECEK!..

 

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Ankara’da temayül yoklaması sürecine ilişkin açıklama yaptı.Yavuz, “Tüm Türkiye'de teşkilat mensubu arkadaşlarımızın görüşünü almış ve bu görüşleri Sayın Cumhurbaşkanımıza saat 16.00 itibarıyla arz etmiş olacağız.” dedi.

Belediye başkanlığına aday olmak isteyen memurlar için son istifa tarihinin 1 Aralık olduğunu hatırlatan Yavuz, “Şu ana kadar sisteme giriş yapanların sayısı 8 bini aştı. Çok daha fazlasıyla müracaat olacak ve 10 binleri, belki 20 bin, 30 bini aşan bir şekilde aday müracaatının söz konusu olduğu bir tablo karşımıza çıkacak.” dedi.

Yavuz, partideki aday belirleme sürecinin sürdüğünü, son kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık yaptığı komisyonun vereceğini söyledi.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam