AK Partide iki isim konuşuluyor?

ÇORUM 4 Kasım 2023 03:44
Videoyu Aç AK Partide iki isim konuşuluyor?
A
a

Elvan Şimşek/Kulis haber:Türkiye, yerel seçimler için 31 Mart 2024 tarihinde sandık başına gidecekAk ve MHP Belediye başkan adaylarını Kasım ayı sonu yada Aralık ayı başında açıklayacak olan Ak Parti,seçim sürecini ise7 Kasım'da yapacağı MKYK toplantısında MYK'ya yetki vermesiyle başlatacak. Temayül yoklamasında ise teşkilat mensuplarından iki isim önerisi yapmaları istenecek


 
  • Yüksek Seçim Kurulu, seçim takvimi ile birlikte seçimlerde aday olabilmek için kanun gereği çekilmesi veya görevinden ayrılması gereken kamu görevlileri için tarihi açıkladı. Buna göre, kamu görevlilerinin aday olabilmesi için 1 Aralık 2023 saat 17'ye kadar görevlerinden ayrılması gerekiyor...

Elvan Şimşek /Yorum haber: Çorum'da yerel seçimlere 5 ay kaldı.MHP merkezde Ak Parti'yi desteklemesi ve ilçelerin bazılarında ise Ak Partinin MHP'yi desteklemesi tahmin ediliyor...

Çorum'da yerel seçimlerde kulisleri hareketlendiren öne çıkan iki isiminden biri mevcut Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, diğer ismi hiç kuşkusuz eski Belediye Başkanı Av.Muzaffer Külcü, Ak  Partinin tecrübeli bir ismi. Seçim öncesi  adaylık sürecinde heyecan yaratan bir figür. Külcü Ak Partiden aday adayı değil,Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan adaylık için tekrar görev bekliyor. Mevcut Belediye başkanı Aşgın ise son günlerde yaptığı icraatlarıyla hamle üstüne hamle yaparak  kamuoyunun teveccühünü kazanmaya çalışıyor.Bence Çorum'da siyaset  daha fazla dedikodu üretmeden bir an önce Çorum adayının bir an önce belirlenmesi lazım.Aksi takdirde iki aday arasındaki dedikodu merkezli çalışan kirli siyaset Ak parti seçmenini  ikiye böler zararı Ak Parti görür benden demesi vesselam...
  

AK PARTİ MKYK 7 KASIM’DA TOPLANDI
Yüksek Seçim Kurulu yerel seçimler için takvimi açıklarken AK Parti de yerel seçimler için takvimini belirledi. 7 Kasım’da toplandı. MKYK toplantısında MYK’ya yetki verilecek ve seçim takvimi işlemeye başladı.
TEŞKİLATLARDAN İKİ İSİM İSTENECEK!
Kasım ayının son haftası adaylarını tanıtmaya başlayacak olan Ak Parti Genel Merkezi, adaylar için teşkilatlardan 2 isim önerisi istenecek.
MEVCUT BAŞKANLARIN DURUMU
VE MHP İLE TTİFAK KONUSU GÖRÜŞÜLECEK

Ak Parti’nin 7 Kasımda yapılacak MKYK toplantısında, mevcut belediye başkanlarının istifa ettirilip ettirilmeyeceği, partinin seçime katılacağı iller ve ittifak kapsamında nasıl hareket edileceği, adayların tespiti, adaylık başvuru tarihleri ve adaylık ücretlerinin ne kadar olacağı belirlenecek.
İL BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLARINDAN
15 BİN TL MÜRACAAT ÜCRETİ İSTENECEK!

AK Parti’de ilk aşamada, büyükşehir belediye başkan aday adaylarından 20 bin TL, il belediye başkan aday adaylarından 15 bin TL, ilçe belediye başkan aday adaylarından ise 10 bin TL müracaat ücreti alınması planlanıyor.
GENÇ VE ENGELLİLERE POZİTİF AYRIMCILIK
Bu rakamların genç aday adaylarına yarı oranında, engelli aday adaylarına ise dörtte bir oranında uygulanacağı belirtiliyor.
KASIM SONUYLA BİRLİKTE
ADAY AÇIKLAMALARI BAŞLAYACAK!

Belediye başkan adayları kasım ayının sonunda ilan edilmeye başlanacak. Ocak sonuna kadar devam edecek. Öncelikle Büyükşehir belediye başkan adayları açıklanacak. Ardından il, ilçe ve belde belediye başkan adayları kamuoyuna duyurulacak...


MADDE MADDE AK PARTİ'NİN SEÇİM  TAKVİMİ
 
1.AK Parti, yerel seçim takvimi 7 Kasım’da yapılacak MKYK toplantısında MYK’ya yetki verilecek ve seçim takvimi başlatılacak. Kasım ayının son haftası adayların tanıtımı yapılacak. Adaylar için teşkilatlardan 2 isim önerisi istenecek.
2.AK Parti’nin yerel seçim takviminde, ilk adım 7 Kasım MKYK Toplantısı olacak. Mevcut belediye başkanlarının istifa ettirilip ettirilmeyeceği, partinin seçime katılacağı iller ve ittifak kapsamında nasıl hareket edileceği, adayların tespiti, adaylık başvuru tarihleri belirlenecek.
3.Yerel seçim takvimi netleştiren ilk parti olan AK Parti’de, BB başkan aday adaylarından 20 bin TL, il belediye başkan aday adaylarından 15 bin TL, ilçe belediye başkan aday adaylarından ise 10 bin TL müracaat ücreti alınması planlanıyor.
4.AK Parti’nin takvimine göre, Belediye başkan adayları kasım ayının sonunda ilan edilmeye başlanacak.Ocak ayının sonuna kadar devam edecek. Seçim beyannamesi ve aday tanıtım toplantısının 31 Ocak’ta, Kasım ayının ortasında ise teşkilata temayül yoklaması yapılması hedefleniyor
5.AK Parti’nin İl temayül formunda aşağıdaki sorular yer alacak: ‘Belediye hizmetleri yönünden nasıl buluyorsunuz?’ ‘Halkla ilişkiler yönünden nasıl buluyorsunuz?’ ‘Partimizin ilke ve değerleri açısından nasıl buluyorsunuz?’.
6.AK Parti’nin Formunda yer alacak bir başka soru: ‘Belediye başkanının yeniden aday gösterilmesini ister misiniz?’ olurken, ildeki belediye başkanlığı için önerilecek 2 ismin de yazılması istenecek.
7.AK Parti’nin Büyükşehir Belediye başkanı temayül formunda, ‘Partimizden büyükşehir belediye başkanı adayı olarak görmek istediğiniz kişileri yazınız’ denilerek en fazla 3, en az 1 aday önerilmesi istenecek.
8.AK Parti yaptığı çalışmaya göre, ilçe seçim kurullarının oluşturulmasının seçim takvimine denk gelmesi durumunda, değişimleri sonraki yıla bırakmayı öngören yasa değişikliği yapmayı planlıyor.





SEÇİM KRİTİK 2024 YEREL SEÇİMLERE
AZ BİR ZAMAN KALDI!...
2023 Milletvekili dağılımında sandık sonuçları böyle çıktı vesselam!...
AK Parti içindeki AKP'liler siyasetin nizamını bozdular.
Allahtan Cumhurbaşkanı son anda milletvekili sıralamasına kısmende olsa müdahale etti...
-Sandıkta Ak Partiden aldığı 1 milletvekilini MHP'ye verdi.
- 14 Mayıs milletvekilliği seçim sonuçlarına göre AK Parti, Türkiye genelinde olduğu gibi Çorum'da da dikkat çeken oy kaybı yaşadı. Türkiye genelinde oy oranı yüzde 35,58'e düşen AK Parti'nin Çorum'daki oyu ise 21 yıl sonra yüzde 50'nin altına gerileyerek, yüzde 40,03 oldu. CHP yüzde 30.078 , MHP yüzde 20. 17,Y Refah yüzde 3.27 ve kalanı diğer partiler paylaştı...
- CHP 2018’deki oyu 100 bin bandındaydı,şimdi ise 112.468 geldi.Ak Parti Çorum genelinde 147.243 oy aldı.
- CHP 28.dönem milletvekili seçiminde ittifakla %37.03 (72.683 Oy) ile birinci parti çıktı. Ak Parti 28.dönem milletvekili seçiminde şehir merkezinde % 36.9'la (72.417 Oy)İkinci parti,Üçüncü parti,MHP %20.16 (73.738 ) oylarını artırdı ...
- Geçmişten beri Çorum’da seçim denklemi çözülürken dikkat edilen hususlardan birisi de ilçelerin temsilidir. Genelde Çorum seçimlerini belirleyen beş alt bölge Merkez İlçe, Sungurlu, İskilip, Osmancık ve Alaca olmak üzere beş bloktan oluşur.
- Siyasetin gereği olarak kimse mağlubiyeti telaffuz etmez. Aksine sonuç aleyhine de olsa bahaneler üreterek durumu kendi lehine çevirecek bir söylemle vaziyeti kurtarma derdine düşer ve anlatırlar.
YİNE DİYORUM BİR DAHA DİYORUM!
Çorum'un 10 yılını yediniz vesselam...




#Çorum
#hitittvnet
#Corum
#2024yerelseçim
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam