Ahlatçı Holding Türkiye'nin Geleceği 202 Genç Yazılımcıyı Bünyesinde Katıyor

ÇORUM 7 Haziran 2023 17:56
Videoyu Aç Ahlatçı Holding Türkiye'nin Geleceği 202 Genç Yazılımcıyı Bünyesinde Katıyor
A
a

Ahlatcı Eğitim Sağlık ve Yardımlaşma Vakfı'nın sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlattığı "İş Garantili Yazılım Kursu" son aşamasına ulaştı. Kurs, genç yazılımcıların Ahlatcı Holding bünyesinde istihdam edilmesini amaçlıyor. İlk aşamayı başarıyla tamamlayan 202 genç yazılımcı, finalleri için hazırlanıyor.



Tam öğrenme modeli ile konusunda uzman eğitmenlerden online kurulacak interaktif sınıflarda ve canlı eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilecek eğitim sonunda başarılı olan genç yazılımcılar Ahlatcı Holding bünyesinde istihdam edilmeye hak kazanacak.Ahlatcı Holding Genel Müdürü Kasım Kahraman, 2022 Haziran ayında başlayan kursun son aşamaya geldiğini bir basın toplantısı ile duyurdu. Toplantıya Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yağmur Ahlatcı, Genel Müdür Yardımcıları Özkan Pala ve Dr. Gökhan Ölmez ve basın mensupları da katıldı.

  • Kasım Kahraman, toplantıda yaptığı açıklamada, "Güçlü ülkemizi ve gelecek nesilleri desteklemek için elimizden geleni mutlulukla yapma heyecanıyla harekete geçtik" ifadesini kullandı. İlk olarak 4 bin 530 adayın başvurduğu kurs, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve Hitit Üniversitesi işbirliği ile düzenlendi.


Kahraman, Ahlatcı Altın Rafinerisi'nde düzenlediği basın toplantısında, Ahlatcı Eğitim Sağlık ve Yardımlaşma Vakfınca gençlere yönelik 500 kontenjanlı, iş garantili yazılımcı kursu açtıklarını hatırlattı.Kursa, Çorum'un yanı sıra 37 farklı ilden başvuru yapıldığını belirten Kahraman, kursa katılanlar arasında farklı meslek gruplarından kişilerin bulunduğuna işaret etti.Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve Hitit Üniversitesi işbirliği ile yürütülen yazılım kursuna başvuranlardan 1101'inin, 17 Ağustos 2022'de değerlendirme testini geçerek birinci aşama eğitimine başladığını aktaran Kahraman, ilk aşaması çevrim içi yapılan kursta 280 saat eğitim alan 1011 kursiyerden 202'sinin başarılı olduğunu bildirdi.

Kahraman, "Online yapılan kurslarda, bilgi teknolojilerine giriş, algoritma, programlama ve veri yapılarına giriş, algoritma ve veri yapıları olmak üzere 4 farklı dersten oluşan 59 saatlik eğitim verilmiştir. Her bir ders bitiminde yapılan sınav sonucunda yüzde 80'lik başarı sağlayan her aday, takip eden diğer dersi almaya hak kazanmıştır. Başarılı olan adaylar, HTML5 ile web geliştirme, CSS, C#, güvenli yazılım geliştirme, web uygulama güvenliği ve web sızma tekniklerine giriş isimli 6 farklı dersten oluşan 221 saatlik programda yazılım teknolojilerindeki temel esas eğitimleri almışlardır." dedi.

Kasım Kahraman, 202 genç yazılımcının, 17 Haziran-19 Ağustos'ta 8 grup halinde 512 saatlik son aşamada interaktif sınıflarda yüz yüze gerçekleştirilecek kurslara katılacağını aktardı.Kurs programı sonunda her sınavdan yüzde 80'lik başarı sağlayan her adayın kursu başarıyla tamamlamış olacağını ve Ahlatcı Holding bünyesinde istihdam edilmeye hak kazanacağını vurgulayan Kahraman, kursiyerlere iş garantisi sunduklarının altını çizerek, "202 kursiyerimiz de başarılı olursa, 202'sine de işimiz hazır. Kursiyerlerimiz kursu bitirdi ama farklı şirketlerden farklı teklifler alırlarsa onlara da 'gidemezsin' diye asla bir düşüncemiz yok. Arkadaşlarımız faydalı hizmetler üretsinler, bunun memnuniyeti bize yetecektir." ifadesini kullandı.Kahraman, yazılımcı kursunun benzerinin, temmuz ayında BTK ev sahipliğinde İstanbul'da da açılacağını sözlerine ekledi.

 

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam