Ahlatcı Holding ihracatın zirvesinde

ÇORUM 17 Eylül 2020 12:08
Videoyu Aç Ahlatcı Holding  ihracatın zirvesinde
A
a

Mücevher ihracatının liderleri ödüllendirildi . Ahlatcı Holding, gerçekleştirdiği mücevher ihracatıyla Türkiye’nin altın ihracat şampiyonu oldu.En çok mücevher ihracatı gerçekleştiren şirketler, bu yıl 4 kategoride ödüllendirildi. "Altından Mamul Mücevherat" kategorisinde Ahlatçı Kuyumculuk birinci oldu...



TİM Başkanı Gülle, mücevherin, 2019'da toplam 94 milyar dolarlık küresel talebe konu olduğunu belirterek, sektördeki en önemli alıcıların 16,5 mlyar dolarla İsvçre, 14,4 mlyar dolarla Birleşk Arap Emirlikler ve 13,6 milyar dolarla Hong Kong olduğunu bildirdi. Türkye'nin geçen yıl 154 ülkeye 4,1 milyar dolarlık mücevher ihraç ettğini aktaran Gülle, "Bu yılın 8 ayında se sektörümüz küresel ticaretteki tüm zorlu koşullara rağmen 2,1 milyar dolarlık ihracata imza attı." dedi. Gülle, ocak-ağustos dönemnde Türkye'nin ihracatının en çok arttığı ülkelerin başında yüzde 700 le Mısır'ın geldiğini, Mısır'ı, yüzde 375 ile Malezya, yüzde 87 ile Hollanda ve yüzde 71 ile Belçika'nın takip ettiğini bildirdi...

Ahlatcı Kuyumculuk ‘’Türkiye’nin en büyük altın ihracatçısı’’ ödülünü aldı. Başkan Kamar, Sektörünün toplam ihracatının önemli bir bölümünü tek başına gerçekleştiren Ahlatcı Kuyumculuk bu sene de ihracatın zirvesine damgasını vurmuş oldu. - "Anadolu'da taş kesim köyler kurmak istiyoruz" Mücevher İhracatçıları Biirlği Başkanı Kamar, 5 kilogram altın serbestliği konusundaki yeni düzenlemenin, yapılan değişiklikle neredeyse hiç çalışmadığını, bu konunun, Türkiye ekonomsi için büyük bir açılım olarak görülmesii gerektğni söyledi.

- İhracat ödüller 4 farklı kategoride verildi En çok mücevher ihracatı gerçekleştiren şirketler, bu yıl 4 kategorde ödüllendirildi. "Altından Mamul Mücevherat" kategorisinde Ahlatçı Kuyumculuk birinci olurken, TİM Başkanı İsmal Gülle, Ahlatçı Kuyumculuk adına ödülü Ahmet Ahlatçı'ya takdim etti.


Bu kategoride Arpaş ikinci ve Jval de (Gessart) üçüncü oldu. "Pırlantalı Mücevherat" alanında birincilik Storks'a giderken, ikinciliği Zen Damond, üçüncülüğü de AC Kuyumculuk (Storks) kazandı. MyPat Slver'n birinci olduğu "Gümüşten Mamul Mücevherat" kategorisinde İpekyolu KıymetliTaşlar ve Kuyumculuk İkincilik, Hazorfm Dış Tcaret de üçüncülük ödülünü aldı. "Bjuter" kategorsnde birincilği Antk İstanbul Gümüş kazanırken, ikincilik Khan Mücevher'in, üçüncülük de Copper Reectons'ın (TBS Hedyelk Eşya) oldu.


 
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam