Agro Turizimli Çin

Ekonomi 16 Eylül 2013 09:08
A
a

Mustafa Eker Çin’de öğrendiklerini bize aktarmaya devam ediyor. Çin d eyapılan turuzimden bahseden Eker Çin de meraklı olunun Agro Turizimden söz etti. Agro turizm köy hayatı tarzında bir tatil şekli olduğunu ve Çin de insanların bu turizme meraklı olduklarını belirten Eker böyle bir turizmin Türkiye uygulanacak ortamın olduğunu sözlerine ekledi.


VİDEO HABER ÖZEL TIKLA İZLE...http://www.youtube.com/watch?v=ThLoCWe1ptM&feature=youtu.be


Çin de bulunan araç sayısının çok fazla olduğunu söyleyen Eker yolların 6 şeritli olduğunu vurguladı. Çin de oluşan orta sınıf hakkında bilgi veren Eker maddi durumun çok iyi olduğunu bellirtti. Mustafa Eker edindikleri bilgiler bize aktarırken “ Şuan 400 milyon çinlinin yıllık kişi başına geliri 60 Bin Dolar olduğunu öğrendik” diyor. Vatandaşın hakkını istediği gibi polise dile getridiğini söylen Mustafa Eker Çin’de yılda binin üzerinde insanların toplu gösteri ve yürüyüşler yaptığını öğrendik dedi.

“Çin’in içine girmeden Doğu Türkistan meselesine desteğimiz olmaz”

Doğu Türkistanla ilgili konuşan Eker son 200 yıldır ilişkilerin kopuk durumda olduğunu vurguladı. Bu nedenle burdan Doğu Türkisatna halkının hakkını istiyoruz diyerek bişey yapamayız diye konıuşaan Eker, “biz Çin’in içine girmeden Doğu Türkistan meselesine desteğimiz olmaz” dedi.
Uzaktan bağırarak Doğu Türkistan meselelerine müdahale edemeyiz. Doğu Türkistanla ilgili çeşitli bilgiler aldıklarını söyleyen Eker, Çin’de ikinci çoğun yapılması yasak olduğu söylensede bu sadece Han Çinleri için geçerli olduğunu dile getirdi. Mustafa Eker 52 tane ayrı dilin konuşulduğu Çin de resmi dilin Mandarin olduğunu söyledi.

Çin’de artık kaliteli ürün isteniyor…

Çindeki insanların artık kaliteli ürünler almak istiyor bu doğrultuda eski ürünlerden kurtulmaya çalısıyor diyen Eker, “Çin de oluşan tüketici orta sınıfa Türkiye’nin mutlaka mal satması lazım” dedi. Nakliye işinin yüksek maliyet olmadığını vurguyalan Eker “gemi taşımacılığınınn  maliyeti düşük Hong Kong  limanı merkez olduğu için ürünleri önemli kısmını Akdeniz ve Kara Deniz’e gidiyor  dönüşde gemiler boş bu yüzden maliyer düşüyor” dedi konuştu.

“Biz akıllı ev projesi düşünürken onlar akıllı şehir düşünüyorlar.”

Mustafa Eker kendilerine sunulan akıllı şehir projesinden bahsederek bu konu hakkınd bilgi vedi.
Eker, “Şehrin tamımnda yüksek tekteknoloji var 100 bin iş yapılan doğaya saygılı teknolojik ev, cadde, sokak ibiyerlerin olduğu bir proje fikri sunuldu.”diyerek, “Biz akıllı ev projesi düşünürken onlar akıllı şehir düşünüyorlar.” Dedi. Çin deki din yapısından bahseden
Eker, “Çinde islamiyet var hatta Cuma namazımızı 700 yıllık cami olan Pekin camisinde kıldık” diye konuştu.
“Tükrlere benzerlik yapıları olduğu Çin ile çok rahat iletişim kurabilirz yapancı yerli firimanlara herkese eşit davranılıyor” diyen Eker yapmış okları Çin Seddi gezisinden de konuştu. Çin Seddindeki maceralarından bahseden Eker,” Çin senddine gittik. Çinliler Çin seddini kendi içerindeki bazı unsurların diışarı kaçmasının en gelemek için yaptıklarını söylediler tarihte en çok çekindikleri kişi cehgizhan olduğuı içinde alışverilşlerde cengiz hanın torunuyum dedim her karşılaştığımda cingiz diye seslediler” dedi. 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam