ABD'de silahlı saldırı 20 kişi hayatını kaybetti

Dünya 4 Ağustos 2019 10:39
Videoyu Aç ABD'de silahlı saldırı 20 kişi hayatını kaybetti
A
a

ABD'nin Teksas eyaletindeki El Paso şehrinde olan Cielo Vista alışveriş merkezinin içindeki Walmart mağazasına düzenlenen silahlı saldırı sonucunda 20 kişinin yaşamını yitirdiği ve 26 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

 

wr34t45twrgth5
 

ABD'nin Teksas eyaletinde El Paso şehrindeki alışveriş merkezinde meydana gelen silahlı saldırı sonucunda Vali Greg Abbott, 20 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 26 kişinin de yaralı olduğunu ifade etti.

Vali Abbott, yaptığı açıklamasında, El Paso şehrindeki Cielo Vista alışveriş merkezinin içinde olan Walmart mağazasında düzenlenen saldırıyı, anlamsız ve iğrenç bir şiddet eylemi olarak yorumladı. Ayrıca bütün güvenlik ekiplerini bölgeye yönlendirdiklerini kaydetti.

Son bilgilere göre ise, yaşamını kaybedenlerin sayısının 20'ye yükseldiğini ifade eden Vali Abbott, yaralıların da çevre hastanelerde tedavilerinin yapıldığını belirtti.

Bunun yanı sıra El Paso Polis Şefi olan Greg Allen, saldırıyı düzenleyenin bir gün önceden manifesto yayımladığını, nefret içerikli paylaşımlarda bulunduğunu kaydetti.

Konuyla ilgili yetkililer, zanlının 21 yaşında olan Partick Crusius isimli bir Amerikalı olduğunu ve gözaltına alındığını açıklamıştı.

Konuya ilişkin Beyaz Saray'dan yazılı açıklama yapılmasının ardından Donald Trump saldırıya dair konuyu yakından izlediğini belirtti.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam