AB: Merkez Bankası'ndan, Atatürk'e özel euro!

Asayiş haber 26 Ocak 2019 17:02
Videoyu Aç AB: Merkez Bankası'ndan, Atatürk'e özel euro!
A
a

European Central Bank (ECB) yani Avrupa Merkez Bankası, üzerinde Atatürk portresinin olduğu, 5000 adet 'Euro' bastı...

Avrupa Merkez Bankası, özel istek üzerine, ülkelerin tanıtımı ve turizm hedefi ile para basma yetkisine sahip bir kurum.

Dünyanın farklı ülkeleri, özel olarak hazırladıkları tasarımlarıyla kuruma başvuru yaptıklarında, turistik hedefli kullanabilecekleri paralar bastırabilme yetkisine sahip.

Madalya ve eski para bilimiyle uğraşan (Nümismat) koleksiyoner Özgür Honaş, böyle bir uygulama olduğunu öğrendi ve ülkemizin tanıtımı için çalışmalara başladı.

Tasarım ekibi ile birlikte bir çalışma başlatarak, üzerinde Atatürk portresi olan bir euro taslağı hazırlayan Özgür Honaş, paranın onayı için Avrupa Merkez Bankası'na başvuru gerçekleştirdi. Gerekli şartları sağladığı ifade eden ve üzerinde Atatürk portresinin yer aldığı özel euro, kurum tarafından basıma verildi. 5000 adet basılan bu özel tasarım para, Türkiye'nin tanıtım yüzü ve marka değeri olması hedefi ile kullanılacak.

Kendi çabaları ile böyle önemli bir olaya imza atan koleksiyoner Özgür Honaş, bunun yalnızda ilk adım olduğunu ve bundan sonrası için ülke tanıtımına katkıda bulunacağına inandığı, farklı tasarımlarla da gerçekleştireceğini duyurdu.

Özgür Honaş, bir cumhurbaşkanları serisi de oluşturmayı planladığını ifade ederken, çalışmalarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunacağını belirtti.

Atatürk temalı euro paralardan sonra, Çanakkale Zaferi ve 15 Temmuz temalı seriler üzerine de çalışmalar yapmayı düşündüklerini açıklayan koleksiyoner Özgür Honaş, 15 Temmuz'u konu alacak olan paralardan elde edilecek gelirin ise şehit yakınlarına ve 15 Temmuz Derneği'ne bağışlanacağını ifade etti.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam