80 Yaşındaki Koronavirüs Hastası Teyze 5 Düğüne gitmiş

Asayiş haber 5 Eylül 2020 11:04
Videoyu Aç 80 Yaşındaki Koronavirüs Hastası Teyze 5 Düğüne gitmiş
A
a

80 yaşındaki koronavirüs hastası kadın 72 saat içinde 5 düğüne gitmiş...


80 yaşındaki koronavirüs hastası kadın 72 saat içinde 5 düğüne gitmiş
Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, '80 yaşındaki teyze şu an hastanede yatıyor. Görüşme esnasında '72 saatte nereye gittin?'
diye soruluyor. 5 düğüne gittiğini anlatıyor' dedi...

Ülke genelinde Kovid-19 denetimleri kapsamında Millet Caddesi'nde denetime katılan Kayseri Valisi Günaydın, tarihi Kapalı Çarşı'daki esnafa maske, mesafe ve temizlik uyarısında bulundu.

Düğün kıyafetleri satan mağazayı denetleyen Günaydın, esnaf ve çalışanlara tedbirlerin önemini anlattı.

Esnafın, düğünlerin kısıtlanmasından dolayı işlerinin iyi olmamasından yakınması sonrasında Vali Günaydın, vatandaşların güzel günlerini yaşamaları için tedbir alınarak düğünlere 1 Temmuz'da izin verildiğini fakat virüsün en çok bu tür mekanlarda yayıldığının belirlenmesi sonrasında yeniden kısıtlama getirildiğini söyledi.

Günaydın, şunları söyledi:

"Başhekimimizin verdiği bilgi. 80 yaşındaki teyze şu an  hastanede yatıyor. Görüşme esnasında  '72 saatte nereye gittin?' diye soruluyor. 5 düğüne gittiğini anlatıyor. Biz düğünleri açtık fakat kurallara riayet edilmediği görüldü. Kuralsızlıkla hareket edilirse o zaman vaka sayısı artar, kısıtlama gelir. Şu 15 gün çok önemli, ihtiyaç olmadıkça dışarı çıkmayın, maske, mesafe ve temizliğinize dikkat edin."

Düğünlere sabit ekipler görevlendirdiklerini ve her türlü tedbiri aldıklarını belirten Günaydın, tedbirleri sıklaştırdıkça bazı vatandaşın çevre illere düğün yapmaya gittiğini söyledi.

Diğer illerin yöneticileriyle görüşerek tedbir aldıklarını anlatan Günaydın, bu sefer kaçak düğünlerin başladığını, dün akşam izinsiz 2 düğün tespit ettiklerini ve yasal işlem yaptıklarını anlattı.

Günaydın, "Diyorlar ki 'Ekmeğini nasıl kazanacak?' Bu arkadaşlar 14 gün evde olurlarsa paraları zaten ödeniyor. Başka yerde çalışanlar oldu, tespit ettik. İzolasyonda olan evlere ekip koyduk. İki güne bir ziyaret ediliyorlar, kontrol ediliyorlar. 2 bin 200 evde karantinada olan kişiden 1 kişinin evde olmadığı görüldü" dedi.

Bir esnafın maske takmayan esnafı şikayet etmesi sonrasında Vali Günaydın, "Ben gittikten sonra maskesini çıkarana hakkımı helal etmiyorum" dedi.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam