31 ilde giriş-çıkışlar 15 gün daha uzatıldı

Asayiş haber 19 Nisan 2020 12:19
Videoyu Aç 31 ilde giriş-çıkışlar 15 gün daha uzatıldı
A
a

İçişleri Bakanlığı, 30 büyükşehir ile Zonguldak'a giriş çıkış kısıtlamasının 15 gün daha devam edeceğini duyurdu...


31 ilde giriş-çıkışlar 15 gün daha uzatıldı
Cumhurbaşkanı talimatıyla uzatıldı

Koronavirüsle mücadele çerçevesinde, 30 büyükşehir ve Zonguldak'a giriş çıkışlar, Bilim Kurulu tavsiyesi doğrultusunda durdurulmuştu.

Bakanlığın valiliklere gönderdiği genelgeyle 30 il ile Zonguldak ilinden kara, hava ve deniz yoluyla yapılacak tüm giriş/çıkışların 18 Nisan 2020 Cumartesi günü saat 24:00'e kadar kısıtlandığı duyurulmuştu. Bu sürenin bu gece itibariyle sona ereceği hatırlatıldı.

Fakat ülkemizde de salgın hastalık tehdidi sürdüğü belirtilen yeni genelgede bu salgının halk sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu risk nedeniyle alınan tedbirlerin devam etmesine yönelik Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığının yaptığı öneriler ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları çerçevesinde büyükşehir statüsündeki illerde ve Zonguldak ilinde şehir giriş-çıkış sınırlamasının devam etmesinin uygun olduğu kararlaştırıldığı belirtildi.

Büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) ile Zonguldak ili için il sınırlarından kara, hava ve deniz yolu ile (toplu ulaşım aracı, özel araç ve yaya vb.) yapılacak bütün giriş/çıkışlar 18 Nisan 2020 Cumartesi günü saat 24.00'den itibaren 15 gün için geçici şekilde durdurulacak.

Bu illerde yaşayan/bulunan vatandaşlarımızın belirtilen süre boyunca illerinde kalmaları gerekiyor.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam