3 HDPKK'lı Belediye Başkanı görevden alındı

Asayiş haber 19 Ağustos 2019 09:23
Videoyu Aç 3 HDPKK'lı  Belediye Başkanı görevden alındı
A
a

Sondakika haber: 3 belediyeye operasyon! HDP'li başkanlar görevden uzaklaştırıldı! İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, Diyarbakır, Van ve Mardin HDP’li büyükşehir belediye başkanları görevlerinden uzaklaştırılırken yerlerine il valileri başkan vekilleri getirildi...


3 belediyeye operasyon! HDP'li başkanlar görevden uzaklaştırıldı!
 

Diyarbakır, Van ve Mardin HDP'li büyükşehir belediyelerinin başkanları ile ilgili sabah saatlerinde bir operasyon düzenlendi.

Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı.

Böylelikle, 3 şehirde HDP'li belediye başkanı görevlerinden uzaklaştırılırken yerlerine il valileri başkan vekilleri olarak getirildi.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı görevlerinden uzaklaştırıldı. Mardin Büyükşehir Belediyesine Mardin Valisi Mustafa Yaman, Van Büyükşehir Belediyesine Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu başkan vekili olarak göreve getirildi.

Sabahın erken saatlerinde polislerce evinden alınmakta olan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, belediye binasına getirildi ve makam odasına alındı. Mızraklı'ya yönelik suçlamalar ve soruşturmalar yüzüne okundu ve kendisinin görevden uzaklaştırıldığı ifade edildi. Makam aracı ile gelen Mızraklı, daha sonra yürüyerek belediye binasından ayrıldı.

Bunun yanı sıra polis, büyükşehir belediye binasında arama gerçekleştiriyor.

icisleri22222fsgsg

icisleri33333sdgsgs

icisleri4444sffsg

icisleri55555sffsg

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam