2019 asgari ücret 2 bin 20 lira oldu

Ekonomi 25 Aralık 2018 12:19
Videoyu Aç 2019 asgari ücret 2 bin 20 lira oldu
A
a

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019 yılında uygulanacak asgari ücreti belirlemek için son toplantısını gerçekleştirdi. Buna göre 2019 yılında Asgari Geçim İndirimi (AGİ) dahil olmak üzere 2 bin 20 TL oldu...


2019 yılı asgari ücret belli oldu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için son kez toplandı ve asgari ücret 2019'da 2 bin 20 TL olarak belirlendi. 

Bir asgari ücretli evli ve 3 çocuklu ise, asgari gecim indirimi avantajiyla 2 bin 155 tl asgari ücret alacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk toplantı sonrası şu ifadeleri kullandı:

''Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun nihai kararına göre, 1 Ocak 2010'dan itibaren geçerli olacak asgari ücret brüt 2 bin 558 Türk Lirası, net 2 bin 20 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. Böylelikle geçen yıla kıyasla net asgari ücret yüzde 26,05 artmıştır. Mevcut enflasyon oranının üzerinde bir artış sağlayarak 10 Ekim'de Enflasyonla Topyekün Mücadele programında işçimizi enflasyona ezdirmeyeceğimize dair verdiğimiz sözüde tutmuş olduk. Bu karar Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun oy birliğiyle alınmıştır. Hükümetlerimiz döneminde asgari ücrette oy birliği 3 defa sağlanmıştı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişten sonraki bu ilk asgari ücrette oy birliği sağlanmış olması da söz konusu Türkiye olduğunda söz konusu ülkemiz olduğunda aynı milletin evlatları olarak işçimizin, işverenimizin ortak paydada buluşabileceğinin bir göstergesi olduğundan dolayı çok mutluyuz. Bildiğiniz üzere açıklanan rakam bekar ve çocuksuz bir işçimiz için geçerli olup, evli ve 3 çocuklu işçimiz için bu rakam 2 bin 155 liraya ulaşmaktadır. Tespit edilen asgari ücretin başta çalışanlarımız ve  işverenlerimiz olmak üzere toplumumuzun  tüm kesimlerine hayırlı olmasını diliyorum.'' şeklinde konuştu.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam