20 İl'iin Cumhuriyet Başsavcısı değişti

ÇORUM 17 Temmuz 2023 23:35
Videoyu Aç 20 İl'iin Cumhuriyet Başsavcısı değişti
A
a

Sondakika haber: Çorum’a gelen ve giden hakim ile savcılar kimler işte listesi. Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesi, Adli ve İdari Yargı 2023 Yılı Ana Kararnamelerine ilişkin çalışmaları 17 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla tamamlayarak karara bağlandı.

  • Buna göre, Adıyaman, Ağrı, Aydın, Bingöl, Denizli, Elazığ, Giresun, Hatay, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Malatya, Manisa, Mardin, Muş, Niğde, Şırnak, Trabzon, Uşak ve Van cumhuriyet başsavcılarının görev yeri değiştirildi.

ÇORUM’DAN GİDEN HAKİM VE SAVCILAR

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesi’nin kararnamesi ile Çorum’dan giden ve gelen hakim ile savcılar da belli oldu.

Çorum Haber Gazetesi’nde aktarılan bilgilere göre; Çorum İdare Mahkemesi Üyesi Derya Özkan Ankara İdare Mahkemesi Üyeliği’ne, Çorum Hakimi Arif Alemdar Şanlıurfa Hakimliği’ne,  Çorum Cumhuriyet Savcısı Asım Aydoğan Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na,  Çorum Cumhuriyet Savcısı Aykut Balcı Sivas Cumhuriyet Savcılığı’na, Çorum Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Memduh Can Arıkan Gaziantep Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na, Çorum Cumhuriyet Savcısı Sevilay Yıldız Arıkan Gaziantep Cumhuriyet Savcılığı’na, Çorum Hâkimi Muammer Çetin Mardin Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na, Çorum Hâkimi Öznur Çetin Mardin Hâkimliği’ne, Bayat(Çorum) Hâkimi (Adalet Bakanlığı Yetkili Tetkik Hâkimi) Ömer Faruk Kızılkar Diyarbakır Hâkimliği’ne, Sungurlu Hâkimi Anıl Mert Demireğen İstanbul Hâkimliği’ne, Çorum Hâkimi Hulusi Gül Ankara Hâkimliği’ne, Çorum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Emin Bilkay Ceylânpınar Cumhuriyet Savcılığı’na, Bayat(Çorum) Cumhuriyet Savcısı Furkan Şahin Bulancak Cumhuriyet Savcılığı’na atandı.

ÇORUM’A GELEN HAKİM VE SAVCILAR

Kararname ile Kırıkkale Hakimi İlyas Pehlivan Çorum Hakimliği’ne, İzmir Hakimi Dr. Halil Güner Çorum Hakimliği’ne, Samsun Cumhuriyet Savcısı Vahdettin Taşkıran Çorum Cumhuriyet Savcılığı’na, Sivas Cumhuriyet Savcısı İbrahim Ethem Baba Çorum Cumhuriyet Savcılığı’na, Adalet Başmüfettişi Mehmet Çağlar Çorum Hakimliği’ne, Gaziantep Hâkimi Resul Okulu Çorum Hakimliği’ne, Gaziantep Hâkimi Ahmet Gökhan Burkaş Çorum Hakimliği’ne, Gaziantep Hâkimi İnci Burkaş Çorum Hakimliği’ne, Van Cumhuriyet Savcısı İsa Kahraman Çorum Cumhuriyet Savcılığı’na, Gaziantep Cumhuriyet Savcısı Tolga Kiremitci Çorum Cumhuriyet Savcılığı’na, Diyarbakır Hâkimi Pembe Dağdeviren Çorum Hakimliği’ne, Gaziantep Cumhuriyet Savcısı Hasan Tonbul Çorum Cumhuriyet Savcılığı’na atandı.

 
  • Adalet  Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklması;HSK’nın 2023 yaz kararnamesiyle birlikte Adli yargıda 3036 kişiye ilişkin atama yapıldı. Bu kapsamda 20 ilimizin Cumhuriyet Başsavcısı değişmiş oldu. Bunun yanı sıra Karasu Adliyesine ilk kez Cumhuriyet Başsavcısı ataması yapılmış oldu. Ağır ceza mahkemesi başkanı olarak ise 118 atama gerçekleştirildi. Tatvan’da ilk kez ağır ceza mahkemesi kurularak faaliyete geçirilmesi planlanmış ve ağır ceza mahkemesi başkanı ataması yapılmıştır. Yargıtay’a da 40 tetkik hâkimi, 4 Cumhuriyet savcısı ataması gerçekleştirilmiştir.
  • Bölge adliye mahkemelerinde mevcut dairelere ilave olarak, 4 ceza dairesi, 11 hukuk dairesi olmak üzere toplam 15 daire faaliyete geçirilecektir. Bölge adliye mahkemelerine 291’i üye hâkim, 38’i Cumhuriyet savcısı, 55’i daire başkanı olmak üzere (bölge adliye mahkemelerinin kendi içerisindeki yer değişikliği ile birlikte) toplam 384 atama gerçekleştirilmiştir. Bu sayının 202’si ilave olarak bölge adliye mahkemelerine planlanan hâkim ve Cumhuriyet savcısıdır. Buna göre hem daire hem üye sayısı artırılarak bölge adliye mahkemelerinin daha etkin bir şekilde faaliyetlerini yürütmeleri amaçlanmıştır. Buna ilave olarak İdari yargı alanında da 387 kişi atanmıştır.
  • Bölge idare mahkemelerine; 69’u ilk derece mahkemelerinden, 2’si Danıştay tetkik hâkimliğinden olmak üzere 71 ilaveten üye ataması yapılarak, bu mahkemelerin etkin bir şekilde faaliyetlerini yürütmeleri amaçlanmıştır. Böylece bölge idare mahkemelerinin iş yükünün azaltılması hedeflenmiştir. 06 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen depremler nedeniyle idari yargıda açılması muhtemel davalar öngörülerek Hatay ve Kahramanmaraş illerinde ilaveten iki adet, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Şanlıurfa illerinde ilaveten bir adet; ayrıca yıllık gelen iş yükü gözetilerek İzmir ilinde bir adet idare mahkemesi faaliyete geçirilmiştir.
  • Bu kapsamda Hatay’ın 4 idare mahkemesi ve 20 üye; Gaziantep’in 4 idare mahkemesi ve 24 üye; Kahramanmaraş’ın 3 idare mahkemesi ve 15 üye; Malatya’nın 3 idare mahkemesi ve 15 üye; Şanlıurfa’nın 3 idare mahkemesi ve 18 üye; Adıyaman’ın 2 idare mahkemesi ve 12 üye ile faaliyet göstermesi planlanmıştır. Yine idari yargı teşkilatlanması olmayan Osmaniye ilinde bir adet idare mahkemesinin faaliyete geçirilmesi amacıyla bir başkan ve altı üye ataması gerçekleştirilmiştir.

 
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam