10 Gün Kala 21 Şehirde Seçim Anketi

Politika 3 Mayıs 2023 14:01
Videoyu Aç 10 Gün Kala 21 Şehirde Seçim Anketi
A
a

Son seçim anketi, ASAL Araştırma tarafından yayımlandı. 26 ilde yapılan ankete göre burun buruna süren Cumhurbaşkanlığı seçimi yarışında ikinci tur ihtimali oldukça yüksek...

ASAL ARASTIRMA MAYIS MILLETVEKILLIGI GENEL SECIMI
 

14 Mayıs'ta düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri'ne 11 gün kaldı. Büyük gün yaklayırken birçok araştırma şirketi ardı ardına yaptıkları kamuoyu araştırmalarıyla seçimiin nabzını tutmaya çalışıyor. Bu doğrultuda son seçim anketi ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi'nden geldi.

BU PAZAR SEÇİM OLSA...

Şirketin 27 Nisan - 2 Mayıs 2023 tarihleri arasını kapsaan anketi İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir, Aydın, Manisa, Bursa, Kocaeli, Ankara, Konya, Antalya, Mersin, Denizli, Burdur, Kırıkkale, Kayseri, Zonguldak, Kastamonu, Samsun, Trabzon, Erzurum, Ağrı, Bingöl, Van, Elazığ ve Mardin olmak üzere 26 ilde eş zamanlı gerçekleştirildi.  2 bin 523 kişinin katılımıyla yapılan anket çalışmasında vatandaşlara, "Bu pazar milletvekili genel seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" sorusunu yöneltildi.

Anket sonucuna göre kararsızlar dağıtıldıktan sonra AK Parti'nin oy oranı yüzde 38.5'la eilk sırada yer alırken ikinci CHP'nin oy oranı yüzde 26.7 bandında kaldı. HDP ise yüzde 9.4'le üçüncü parti konumunda. İşte anket sonuçları:

SİYASİ PATİLERİN OY DAĞILIMI

AK Parti: %38.5
CHP: %26.7
HDP: %9.4
İYİ Parti: %8.2
MHP: %8.0
Memleket Partisi: %2.1
TİP: %1.8
Yeniden Refah Partisi: %1.5
Diğer Partiler: %3.8






 

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ İLK TUR OY DAĞILIMI

ASAL Araştırma, katılımcılara, "Bu Pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa hangi adaya oyunuzu verirsiniz?" sorusunu da yöneltti. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra Cumhur İttifakının adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranı yüzde 49.1, Millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 46.3, Muharrem İnce'nin oy oranı yüzde 2.7 ve Ata İttifakının adayı Sinan Oğan'ın oy oranı ise yüzde 1.9 çıktı.

Recep Tayyip Erdoğan: %49.1
Kemal Kılıçdaroğlu: %46.3
Muharrem İnce: %2.7
Sinan Oğan: %1.9


 


 

ASAL ARASTIRMA MAYIS CUMHURBASKANLIGI SECIMI

 

SEÇİM İKİNCİ TURA KALIRSA OY DAĞILIMI

Araştırmada katılımcılara, “Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalsa ve ikinci turda yalnız Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu olsa, siz oyunuzu hangisine verirdiniz?” sorusu da yöneltildi. Kararsızlar, oy vermeyeceğim ve cevap yok yanıtları oransal olarak dağıtıldığında;

Recep Tayyip Erdoğan:%50.8

Kemal Kılıçdaroğlu:%49.2

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam