1 Mart'ta İhtiyaç sahiplerine elektrik tüketim desteği

Güncel 28 Şubat 2019 10:46
Videoyu Aç 1 Mart'ta İhtiyaç sahiplerine elektrik tüketim desteği
A
a

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 1 Mart itibariyle ihtiyaç sahibi olan hanelere elektrik tüketim desteğinin başlayacağını duyurdu. Karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlandı...

2 MİLYON 22 BİN HANE YARARLANACAK

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca Türk vatandaşlara, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, aylık veya düzenli sosyal yardım alma ile ilgili hanelerin asgari ihtiyaçlarının karşılanması için elektrik tüketim desteği verilmesi hedefleniyor.

Bu çerçevede sistemli yapılan sosyal yardımlar ya da aylıklardan yararlandırılan evlerden Türk Vatandaşı hak sahiplerine, hak sahipliği kıstaslarını kaybedinceye kadar elektrik tüketim desteğinden faydalanacak.

2 milyon 22 bin haneye olmak üzere elektrik tüketim desteği ödemesinin, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından 1 Mart itibarı ile başlayacağı duyuruldu.

Hanedeki kişi sayısı dikkate alınarak, elektrik tüketim desteği çerçevesinde bulunan hanelere, aylık 150 kilovatsaat karşılığı tutara kadar yardım edilecek.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu kaynakları elektrik tüketim desteğini sağlayacak.

Bu kaynakların yeterli olmadığı durumda, ihtiyaç duyulan tutar ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesine konacak ek ödenekten karşılanacak.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam