05 Kasım 2016- Görmeniz Gereken Manşetler

Güncel 5 Kasım 2016 13:13
Videoyu Aç 05 Kasım 2016- Görmeniz Gereken Manşetler
A
a

05 Kasım 2016 Cuma günü hangi gazete hangi manşeti attı? Bugün görmeniz gereken gazete manşetleri...

Yeni Şafak Gazetesi: 05.11.2016 Tarihli Manşeti

Yeni Şafak gazetesinin 5 Ekim tarihli manşetinde “Hesap Günü” ifadesi yer aldı. 2yıl önce Ayn-el Arab’daki(Kobani) DAEŞ’lileri bahane ederek, Güneydoğu’da 50 kişinin ölümüne neden olan ve sırtlarını PKK’ya dayan HDP’liler için hesap zamanı geldi.

Yargıya meydan okuyup ifade vermeyi reddeden 15 vekilden 12’si gözaltına alındı. Eşbaşkanlar Demirtaş ve Yüksekdağ’ın aralarında olduğu 9 vekil tutuklandı, 3’ü serbest bırakıldı.

Star Gazetesi: 05.11.2016 Tarihli Manşeti

Star gazetesinin bugünkü manşetinde “Katiller” başlığı yer alıyor. PKK, gözaltındaki vekillere moral olsun diye Diyarbakır’da bir ton bomba yüklü minibüsü okula giden çocukların ortasında patlattı.

Kalleş saldırıda ev ve iş yerleri zarar gören Diyarbakırlılar vekillerin gözaltı olayı üzerine HDP’nin yaptığı sokak çağrısına sert tepki gösterdi.

Sabah Gazetesi: 05.11.2016 Tarihli Manşeti

Sabah gazetesinin manşetinde Başbakan Binali Yıldırım’ın sözleri yer aldı. Başbakan “Terörle İç Üçe Geçen Hesabını Verir” diye konuştu. Yıldırım: Siyaset suç işlemenin kalkanı olamaz.

Terörle birlikte hareket eden, terörü teşvik edenler bunun hesabını vermeli

Milliyet Gazetesi:05.11.2016 Tarihli Manşeti

Milliyet gazetesi Sermaye Piyasaları Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasını “Finansta İnsafa davet” başlığıyla manşetine taşıdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, faize dayalı küresel finans sisteminin insaflı araçlarla yeni bir yörüngeye ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Haber Türk Gazetesi: 05.11.2016 Tarihli Manşeti

Haber Türk gazetesinin de manşetinde HDP’li vekillerin tutuklanması vardı. “Meclisten Cezaevine” başlıklı haberde Eşbaşkanlar Demirtaş ve Yüksekdağ dâhil 9 HDP’liye “terör örgütüne üyelik, örgüt adına suç, halkı kin ve nefrete tahrik” gibi suçlamalar yöneltildi.

Haber Türk'ün haberine göre Figen Yüksekdağ Kocaeli F Tipi, Selahattin Demirtaş ise Edirne F tipi cezaevlerine konuldu.

Hürriyet Gazetesi: 05.11.2016 Tarihli Manşeti

HDP’li vekillerin tutuklanmasını Hürriyet gazetesi “9 Tutuklama” başlığıyla manşete taşıdı. HDP’ye yönelik önceki gece teröre destek suçlamasıyla yapılan operasyonda gözaltına alınan HDP eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile 7 milletvekili dün tutuklandı.

HDP’liler savcılıkta aynı savunmayı yaptı. Leyla birlik, Nursel Aydoğan, Gülser Yıldırım, Selma Irmak, İdris Baluken, Ferhat Encü ve Abdullah Zeydan tutuklandı.

Karar Gazetesi: 5.11.2016 Tarihli Manşeti

HDP vekillerinin tutuklanması Karar gazetesinin manşetine “Hendek siyasetinin Buraya Kadar” başlığıyla yansıdı. Türkiye partisi olma söylemiyle ortaya çıkan Demirtaş liderliğindeki HDP, kendi tabanının talep ve beklentilerine rağmen Kandil’in dümen suyuna gidip çözüm sürecini bitirdi.

6-8 Ekim gecesi katliam çağrısı yaptı, çözümü çatışmada aradı. HDP’lilere yönelik operasyonun sabahında terör örgütü Diyarbakır’da bombalı araç patlattı. 22si polis 9 kişi şehit düştü.

Akşam Gazetesi: 05.11.2016 Tarihli Manşeti

Akşam gazetesinin manşetinde “Adalet Dokundu İhanet Patladı” bağlığı yer alıyor. “Sırtımızı PKK’ya dayadık” diyen Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş dâhil 9 HDP’li tutuklandı. Sabahında halk düşmanı PKK, Diyarbakır’ın göbeğinde bomba patlatıp 2 polis ve 7 sivili şehit etti.

Cumhuriyet Gazetesi: 05.11.2016 Tarihli Manşeti

Cumhuriyet gazetesinin manşetinde “Tarih Önünde Utanacaksınız” başlığı yer aldı. 13 yönetici ve yazarımız 31 Ekim’de gözaltına alınmıştı.

Dört günlük gözaltı sürecinin ardından dün yapılan savcılık sorgusunda yazarlarımız ve yöneticilerimize yönelik operasyon ve gözaltların, cumhuriyetle yaşıt gazetemizi susturmak amaçlı olduğu ortaya çıktı.

Sözcü Gazetesi: 05.11.2016 Tarihli Manşeti

Sözcü Gazetesinin manşetinde “HDP’ye Büyük Operasyon” başlığı yer alıyor. Terör örgütü PKK’nın avukatı gibi davranan HDP’nin 15 milletvekili için gözaltı kararı verildi, 9’u tutuklandı.

Kaynak : Haber10.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam