Türkiye’ye Yönelen Füze Hava Savunmasıyla Durduruldu

Kategori: ÇORUM - Tarih: 9 Mart 2026 16:45
Türkiye’ye Yönelen Füze Hava Savunmasıyla Durduruldu

Sondakika Flaş Haber: Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, İran’dan ateşlenen ve Türkiye’ye yöneldiği belirlenen balistik füzenin Gaziantep semalarında NATO hava ve füze savunma sistemleri tarafından imha edildiğini açıkladı.



Burhanettin Duran: Türkiye’ye Yönelen Füze Hava Savunmasıyla Durduruldu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, İran’dan ateşlenen ve Türkiye’ye yöneldiği tespit edilen bir balistik füzenin hava savunma sistemleri tarafından imha edildiğini açıkladı.

Duran, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda füzenin Gaziantep’in Şahinbey ilçesi semalarında NATO hava ve füze savunma unsurları tarafından etkisiz hale getirildiğini belirtti. Füzenin savunma sistemleri tarafından zamanında angaje edilerek imha edildiğini ifade eden Duran, olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığını vurguladı.

Kurumlar Eş Güdüm İçinde Hareket Etti

Açıklamada, gelişmenin ilk andan itibaren ilgili kurumlar tarafından yakından takip edildiği belirtilirken gerekli savunma ve güvenlik tedbirlerinin derhal devreye alındığı ifade edildi. Başta Milli Savunma Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm birimlerin koordinasyon içinde hareket ettiği bildirildi.

Duran, Türkiye’nin hava sahası ve sınır güvenliğinin korunması konusunda devletin iradesi ve kapasitesinin en üst seviyede olduğunu söyledi.

Bölgesel Gerilimin Tırmanmaması Çağrısı

İletişim Başkanı Duran, bölgede yaşanan gerilimin daha fazla tırmanmaması ve çatışmaların geniş bir alana yayılmaması gerektiğine dikkat çekerek başta İran olmak üzere tüm taraflara itidal çağrısında bulundu.

Açıklamada, bölgesel güvenliği riske atabilecek ve sivilleri tehlikeye sokabilecek eylemlerden kaçınılması gerektiği vurgulandı. Duran ayrıca vatandaşlara ve medya kuruluşlarına çağrıda bulunarak teyide muhtaç ve kamuoyunu paniğe sevk edebilecek içeriklere karşı dikkatli olunmasını istedi.

Resmi açıklamada, yalnızca resmi makamlar tarafından yapılan bilgilendirmelerin esas alınmasının önemine dikkat çekildi.

Kaynak : www.hitittv.net

https://www.hitittv.net/haberprint/turkiye-ye-yonelen-fuze-hava-savunmasiyla-durduruldu-141351.html