Türkiye’nin en zengin 100 ailesi arasındal İKİ Çorumlu

Kategori: Asayiş haber - Tarih: 7 Kasım 2019 11:38
 Türkiye’nin en zengin 100 ailesi arasındal İKİ Çorumlu

Ekonomist'in bu yıl 16. kez düzenlediği En Zengin 100 Araştırması tamamlandı. Milyarlarca dolarlık servete sahip isimleri bir araya getiren sıralamada, Sabancı'dan Doğuş'a, Koç'tan Ülker'e Türkiye'nin en zengin aileleri arasına iki Çorumlu iş adamı Avni Çelik 81. sırada Ahmet Ahlatçı 87.sırada yerini aldı.

Türkiye’nin en zengin kişi ve ailelerini listelediğimiz ‘En Zengin 100 Araştırması’nın bu yıl 16’ncısını hazırladı.

Geçen yıl ağustos ayında kur kriziyle patlak veren ve makro göstergelerin bozulmasına neden olan ekonomideki dalgalanma, araştırmamızı etkilemeye devam ediyor.

İş hacminde yurtdışı cirosu yüksek şirketlerin patronları ve yıldız sektör turizm tarafında yatırımı olanlar listede daha yukarı çıkmayı sürdürdü.

Yüksek döviz borcu olanlar ise gerilemeye devam etti. Koç Ailesi, Şevket Sabancı ve Ailesi ile Erol Sabancı ve Ailesi, listenin ilk üç sırasındaki yerlerini koruyor.

Bu yıl listeye yeni giren isimler ise Yıldızlar Yatırım Holding’in patronu Fehmi Yıldız, Barut Otelleri’nin sahibi Ahmet Barut ve NG Grubu’nun patronu Nafi Güral oldu.

AVNİ ÇELİK İSE 81. SIRADA

Öte yandan geçen yıl 81. sırada yer alan ŞİMPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı hemşehrimiz Avni Çelik ise bu sene 500-750 milyon dolar arasındaki servetiyle Türkiye’nin en zengin kişi ve aile listesinde 81. sırada yer aldı.

AHMET AHLATCI 87. SIRADA YER ALDI

Ekonomist Dergisi tarafından 16. hazırlanan listeye yeni giren isimler ise Ahmet Ahlatcı oldu.  Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı ve ailesi bu seneki
“En Zengin 100” sıralamasına 87. sıradan girdi. Ahmet Ahlatcı ve Ailesi, 300-500 milyon dolar arasındaki servetiyle Türkiye’nin 87. zengini arasında yer aldı.

Kaynak : www.hitittv.net

https://www.hitittv.net/haberprint/turkiye-nin-en-zengin-100-ailesi-arasindal-iki-corumlu-61533.html