Türkiye'nin en iyi Mutfağı Küllerinden doğdu

Kategori: ÇORUM - Tarih: 10 Temmuz 2023 20:50
Türkiye'nin en iyi Mutfağı Küllerinden doğdu

Çorum Belediyesi’nin Velipaşa Hanı içerisinde Velipaşa Kahveci'sinin yan tarafında bulunan bölümü, Çorum yemekleri konseptindeki restorant törenle hizmete açıldı...


Çorum Belediyesi’nin Velipaşa Hanı içerisinde oluşturduğu Çorum yemekleri konseptindeki restorant törenle hizmete açıldı. Yöresel  Çorum Mutfağı Restoranı açılışla birlikte misafirlerini ağırlamaya başladı.

POROTOKOL- ODA BAŞKANLARI
VE VATANDAŞLAR KATILDI

Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, İl Jandarma Komutanı Jan. Alb. İlhan Uzunoğlu, ÇESOB Başkanı Recep Gür ile çok sayıda davetlinin katıldığır enkli açılışta, binlerce yıllık kadim Çorum mutfağının onlarca lezzeti yer aldı.

TÜRKİYE'NİN EN İYİSİ
KÜLLERİNDEN DOĞUYOR

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Türkiye'nin en iyi mutfağı, küllerinden doğuyor. Şehrimize ve yerli-yabancı turistlere hizmet edecek muhteşem bir sosyal tesisi daha Çorum'umuza kazandırıyoruz. Tarihi ve kültürel mirasımızın zenginliğini, şehrimiz gastronomisinin ne kadar çeşitli olduğunun ispatı niteliğindeki ‘Yöresel Çorum Mutfağı’mız hayırlı olsun." dedi.

Kaynak : www.hitittv.net

https://www.hitittv.net/haberprint/turkiye-nin-en-iyi-mutfagi-kullerinden-dogdu-77757.html