Şehrinin takımını tut, şehrinin takımını destekle!

Kategori: Spor - Tarih: 11 Şubat 2021 08:46
Şehrinin takımını tut, şehrinin takımını destekle!

Bir insan neden şehrinin takımını tutar veya bir insan neden şehrinin takımını tutmalıdır.Bir Şehri sevmek bir şehre sahip çıkmakla başlar.Kendi şehrinin  takımını tutan insanlar kendi kulüplerinin gelişimine ekonomik destek sağlamalıdır...


Şehrnin takımını tut, şehrinin takımını destekle!.Bu şehrin  adı Kırmızı-Siyah renklerin Sevdasıdır.

Bir insan neden şehrinin takımını tutar veya bir insan neden şehrinin takımını tutmalıdır.Bir Şehri sevmek bir şehre sahip çıkmakla başlar.Kendi şehirinin  takımını tutan insanlar kendi kulüplerinin gelişimine ekonomik destek sağlamalıdır...


Şehrin spor kültürü,sporun her branşı ile şehrin kültürüyle sıkı ilişki kurulması, büyük ölçüde şehirin takımları vasıtasıyla oluşturuyor.Sorunun temeline indiğimizde, aslında ülkemizde de spor örgütlenmelerinin gayet yerel düzeyde olduğunu görebiliriz. Mahalle takımlarından, ilçe ve şehir takımlarından bol bir şey yok .Fakat konu destek olma, taraftarlık ve sorumluluk alma kısmına geldiğinde, çoğunluk doğduğu, büyüdüğü toprakları unutup kilometrelerce uzaktaki takımların, TV karşısında gördüğü oyuncularına hayranlık duyuyor, şanslıysa senede 1 defa staddan izleyebildiği takımların formalarını alıyor, kaynak aktarıyorlar...

Çorum'da kaç kişi senede 1 kez olsun katkı sağlamak için şehrin renklerini evine taşıyor veya kırmızı siyah forma alıyor?.Bu şehirde yaşıyorsanız şehrin takımına sahip çıkacaksınız.
Avrupa ülekelerine baktığımızda çoğunluk oturduğu bölgenin takımını tutuyor, başka takımı tutmayı aklından bile geçirmiyor!. en güzel Örnek Trabzon sporu vere bilirim.
Bizde ise taraftar maça 4 büyüklerin formasını giyerek geliyor.Yazıklar olsun bize. Bu şehrin hala spor kültürünü oluşturamamanın sıkıntısını yaşıyoruz. 

Bir insan elbette ki istediği takımı tutabilir,buna yasak konamaz! Önce en yakınındakileri, mahalleni, semtini, şehrini el üstünde tutacaksın, bu kavramlara değer vereceksin, katkı koyacaksın ki, en nihayetinde de ülken için bir katma değerin olsun.

Peki, bizim gibi kendi şehrinin takımını tutanların sevdası nerden gelmekte, dertleri nedir bu artık azınlıkta kalan insanlara sahip çıkmamız gerekiyor diye düşünüyorum.
Güce teslim olma, şehrinin takımına en kötü gününde bile sahip çıkmanın gururunu bir kez olsun yaşa!..

Haydi şimdi gözünüzü kapatıp, hayalini kurun sabah evden formanızı giyip çıkmışsınız. Mahallede yürürken arkadaşlarınızla selamlaşıyorsunuz, hep beraber stada/salona doğru yürüyüş veya arabanıza biniyor Yeni şehir Çorum satdyumuna doğru başlıyor yolculuğunuz. Gidilecek adrese yaklaştıkça tanıdık simaların sayısı da artıyor, muhabbetin koyuluğu ile  başlama düdüğü çalmadan önce sağınıza solunuza baktığınızda binlerce arkadaşınızı görüyorsunuz..Aynı renklere gönül vermiş, o renkler uğruna çaba sarf eden insanlar bir birini tanımasa dahi arkadaş olmazlar mı? Maçın sonucunun ne kadar önemi olabilir ki, önemli olan aynı değer için bir olmak değil mi?

Sevgiyle kalın ...






 

https://www.hitittv.net/haberprint/sehrinin-takimini-tut--sehrinin-takimini-destekle--64205.html