ŞEHİT HABERİ ÇORUM’DAKİ AİLESİNE ULAŞTI

Kategori: ÇORUM - Tarih: 2 Aralık 2016 15:10
ŞEHİT HABERİ ÇORUM’DAKİ AİLESİNE ULAŞTI

Sondakika: Hakkari’nin Çukurca ilçesinde çıkan çatışmada 3 asker şehit olurken, 6 asker yaralandı. Çorumlu Uzman Er Emre Şahin’in acı haberi Abdalata Köyü’nde yaşayan ailesine ulaştı.


Sondakika: 
Cenaze İlkindi vakti  Abdalata Köyünde defnedilecek
Çorumlu Uzman Er Emre Şahin’in naaşı Van'dan Askeri Uçakla Merzifon havaalanına getirilmek üzere havaalanından ayrıldı.



Alınan bilgilere göre, Güvendağı bölgesinde operasyon yürüten güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada ilk bilgilere göre 3 asker şehit olurken, 6 askerin ise yaralandığı öğrenildi. Bölgede teröristlerin ağır kayıplar verdiği çatışma sürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hakkari’nin Çukurca ilçesi Güven Dağı bölgesinde çıkan çatışmada 3 askerin şehit olduğunu, 6 askerin yaralandığını açıkladı. Bölgede devam eden operasyonlarda 20 teröristin ise etkisiz hale getirildiği bildirildi. Çıkan çatışmada şehit düşen Çorum Abdalata Köyü nüfusuna kayıtlı Uzman Er Emre Şahin’in acı haberi ise Garnizon Komutanlığı yetkililerince köyde yaşayan ailesine verildi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit düşen sözleşmeli er Emre Şahin'in Çorum'daki babaevinde yas var.


Şahin'in (20) şehadet haberi, merkeze bağlı Abdalata köyünde yaşayan annesi Zekiye (55) ve babası Abdullah (69) Şahin'e, İl Jandarma Komutanlığı yetkililerince verildi.

Fenalaşan bazı aile fertlerine 112 Acil Servis ekibi müdahale etti.

Şehidin babaevine Türk bayrakları asıldı. Çorum Belediyesi tarafından da evin önünde taziye çadırı kuruldu.


Sözleşmeli er olarak 20 Temmuz'da göreve başlayan Şahin'in 5 kardeşin en küçüğü olduğu ve bir ağabeyini 3 yıl önce iş kazasında kaybettiği öğrenildi.

Şehidin amcasının oğlu Mustafa Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Emre ile dün telefonla görüştüğünü söyledi. Telefonla kısa bir görüşme yaptıklarını belirten Şahin, "Yol güvenliğini sağladıklarını söylemişti. Rahat ve iyi olduğunu belirtmişti. Başımız sağ olsun." dedi.

Emre Şahin'in bir başka amca oğlu Bekir Şahin de üzüntülerinin büyük olduğunu dile getirdi. Emre'nin en son 2 ay önce izne geldiğini dile getiren Şahin, "O zaman yüz yüze görüşmüştük. Zaten izinden sonra da şehit olduğu görev yerine gitmişti. Cenabı Allah şehit olmasını istedi. Vatan sağ olsun, hepimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Şehit Şahin'in naaşının yarın Hakkari'de düzenlenecek törenin ardından Çorum'a getirilerek köy mezarlığında toprağa verilmesi bekleniyor.


Kaynak : www.hitittv.com

https://www.hitittv.net/haberprint/sehit-haberi-corum-daki-ailesine-ulasti-32741.html