.jpg)
Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi, sağlık altyapısını güçlendirmeye devam ediyor. Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi’nde kanser tanısında kullanılan PET cihazı yenilendi. Kurulumu tamamlanma aşamasına gelen cihaz, gerekli onayların alınmasının ardından hizmete girecek.
Çorum Web TV’de yayınlanan “Çorum’a Dair” programına konuk olan Hastane Başhekimi Doç. Dr. Muhammed Gömeç, yeni PET cihazının hastane için büyük bir kazanım olduğunu vurguladı.
Başhekim Gömeç, hastanenin sürekli gelişen ve büyüyen bir sağlık kurumu olduğunu belirterek, teknolojik yenilikleri yakından takip ettiklerini ifade etti. Gömeç, “Hastanemizin kurulduğu günden bugüne teknoloji sürekli değişiyor. Biz de bu değişimi yakalamak zorundayız. Bu doğrultuda Onkoloji Merkezimizde kullandığımız PET cihazımızı yeniledik. Kurulumu bitmek üzere, onayların ardından hizmet vermeye başlayacak. Bu, hastanemize muazzam bir katkı sağlayacak” dedi.
Gömeç ayrıca kanser tedavisinde kullanılan Lineer Akseleratör (LINAC) cihazının da kısa süre içinde aktif hale geleceğini kaydetti.
Hastanenin hasta yoğunluğuna ilişkin verileri de paylaşan Gömeç, 2025 yılı içerisinde toplam 2 milyon 332 bin 156 hastanın muayene edildiğini açıkladı. Bu sayının 2024 yılına göre yaklaşık 200 bin artış gösterdiğini belirtti.
2025 yılı muayene rakamlarının;
540 bin 642’sinin acil,
1 milyon 791 bin 494’ünün poliklinik hizmetlerinden oluştuğunu aktaran Gömeç, acil servis başvurularında ciddi bir artış yaşanmadığını, mesai dışı hizmetlerin bu tabloya etki ettiğini söyledi.
Ameliyat sayılarında büyük bir artış olmamakla birlikte ameliyatların niteliğinde ciddi bir yükseliş yaşandığını vurgulayan Gömeç, özellikle A ve B grubu özellikli ameliyatlarda önemli artış sağlandığını ifade etti.
2025 yılı içerisinde hastanede 47 bin 790 ameliyatın gerçekleştirildiğini belirten Gömeç, yoğun bakım kapasitesinin de oldukça yüksek olduğunu, erişkin yoğun bakımlarda doluluk oranının %90’ın üzerinde seyrettiğini ve ihtiyaç halinde çevre illere destek sağladıklarını sözlerine ekledi.
https://www.hitittv.net/haberprint/pet-cihazi-yenilendi-kanser-tanisinda-yeni-donem--131070.html