Özkan'dan sosyal medya düzenlemesi açıklaması

Kategori: Asayiş haber - Tarih: 28 Temmuz 2020 17:22
Özkan'dan sosyal medya düzenlemesi açıklaması

Mecliste görüşmeleri başlayan yeni sosyal medya düzenlemesine dair açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, hak ve özgürlüklerin güvence altında olacağını belirtti...


AK Partili Özkan'dan sosyal medya düzenlemesi açıklaması
 

Sosyal medya düzenlemesi Meclis'te görüşülmeye başlandı. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, sosyal medya düzenlemesine dair açıklamalarda bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın açıklamaları şöyle:

"Henüz seçimlerin akabinde olduğundan 10 birleşim gerçekleşti. İkinci yasamada 105, üçüncü yasamada 117 birleşim gerçekleştirmekle 108 adet kanun teklifini meclis genel kurulunda görüşmek suretiyle yasalaştırmış bulunmaktayız.

53 adet uluslararası sözleşme yine bu üç yasama yılında kabul edilmiş durumda. Meclis içtüzüğünde yapılan değişiklik ve 11. kalkınma planının onaylanmasına dair iki adet karar onaylanmıştır. 32 bin 14 yazılı soru önergesi verildi bunlardan dörtte üçü cevaplandırıldı. 3 bin 165 meclis araştırma önergesi verildi, 45 meclis araştırma önergesi birleştirilerek genel kurulda görüşüldü 6 adet meclis araştırma komisyonu kuruldu.

Hayvan hakları konusunda yeni gelişme

Hayvan haklarının korunmasına dair kurulan komisyon raporunu hazırlamış, bu rapor da meclis genel kurulunda görüşülerek tamamlanmıştır.

Yine Down sendromlu ve otizmli bireyler ile ailelerinin sorunlarına dair kurulan komisyon çalışmalarını tamamlamıştır. ALS, SMA, Emes hastalıkları gibi çaresi olmayan hastalıklarla ilgili sorunların çözümüne dair kurulan komisyon raporunu hazırlamıştır.

Rabia Naz Vatan başta çocuk ölümlerinin araştırılması üzerine kurulan komisyon da raporunu hazırlayarak meclis başkanlığına sevk etmiştir.

AK Parti grubu olarak deprem ve sulak alanlar ile ilgili meclis araştırma komisyonu kurulmasına dair önergemiz meclis başkanlığına sunulmuştur. Yine TSK'nın ülke dışında görev yapmalarına dair 10 ayrı teskere genel kurulda görüşülerek kabul edilmiş. 

'Özel hayatın gizliliğine dair düzenlemeler güvence altına alınacak'

Bu düzenleme sosyal medyada veri paylaşımına dair gerçek veya tüzel kişilere sosyal ağ sağlayıcı tanımlaması getirecektir. Türkiye'de temsilci bulundurma yükümlülüğü olacaktır. Bulundurmayanlara mali ve yayın engeli düzenlemesi bu gerekleri yerine getirmeyen sosyal ağ sağlayıcılarına getirmektedir. Kişiler tarafından özel hayatın gizliliği kapsamındaki şikayetlere 48 saat içerisinde olumlu veya olumsuz yanıt verme yükümlülüğü getirilmektedir. Erişimin engellemesi kararı yerine içeriğin çıkarılması kararı imkanı da verilecek.

Bu düzenlemeyi de hayata geçirdikten sonra hem vatandaşlarımızın kişi, hak ve özgürlükler, özel hayatın gizliliğine dair düzenlemeler güvence altına alınacak.



 
Kaynak : www.hitittv.net

https://www.hitittv.net/haberprint/ozkan-dan-sosyal-medya-duzenlemesi-aciklamasi-63169.html