Netanyahu dönemi sona eriyor!

Kategori: Dünya - Tarih: 3 Haziran 2021 07:10
Netanyahu dönemi sona eriyor!

İsrail’de 12 yıldır başbakanlık koltuğunda oturan Binyamin Netanyahu'nun rakipleri koalisyon hükümetini kurmakta anlaştı...

İsrail'de 2 yıl içinde 4. kez yapılan erken seçimde lider çıkan ancak koalisyon hükümeti kuramayan Netanyahu, 12 yıl sonra koltuğunu kaybetti.

NETANYAHU'YA KARŞI KOALİSYON HÜKÜMETİ KURULDU

Netanyahu'nun rakipleri Yesh Atid Partisi ile Yamina Partisi, koalisyon hükümetini kurmakta anlaştı.

ARAPLAR'DAN DA DESTEK GELMİŞTİ

Birleşik Arap Listesi (Ra'am), Yesh Atid Partisi ile Yamina Partisi'nin kuracağı Binyamin Netanyahu karşıtı koalisyon hükümetine destek vereceğini duyurdu.

NETANYAHU HÜKÜMETİ KURAMAMIŞTI

23 Mart'taki erken seçimin ardından Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, koalisyon hükümetini kurmak için en yüksek oy alan mevcut Başbakan Benyamin Netanyahu'yu görevlendirmişti. Netanyahu, 4 Mayıs'ta koalisyon hükümetini kuracak yeterli desteği bulamadı ve Rivlin'e görevi iade etmek zorunda kaldı.

CUMHURBAŞKANI, GÖREVİ ANA MUHALEFETE VERMİŞTİ

Bunun üzerine Rivlin, 5 Mayıs'ta koalisyon hükümetini kurma görevini ana muhalefet partisi Yehş Atid'in (Gelecek Var) lideri Yair Lapid vermişti.

NETANYAHU 'ÜLKE GÜVELİĞİNE TEHDİT' DEMİŞTİ

Netanyahu ise hükümet kurma görevinin muhalefete verilmesinin üzerine, kendisini dışarıda bırakacak veya kendi hükümetinin yerini alacak bir koalisyonun ülke güvenliğine tehdit oluşturacağını iddia etmişti.

Kaynak : www.hitittv.net

https://www.hitittv.net/haberprint/netanyahu-donemi-sona-eriyor--64763.html