Mavinin Çocukları Engelsiz Ögreniyor

Kategori: ÇORUM - Tarih: 18 Nisan 2021 14:14
 Mavinin Çocukları Engelsiz Ögreniyor

Çorum Otizm Gönüllüleri Derneği olarak İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünce onaylanan ve otizmli çocukların sosyal hayata adaptasyonunu, el-kas koordinasyonu, gelişimi ve ebeveynlerin rehabilitasyonunu amaçlayan Mavinin Çocukları Engelsiz Öğreniyor...



Proje kapsamında 5 aydır devam eden hipoterapi kursunun kapanışı Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Mustafa BAYRAK’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Biyomekanik ve Psikojenik olmak üzere iki faktör aracılığı ile insana etki etmekte olan Hipoterapi kursu ile at üzerindeyken titreşimsel sinyal biniciye aktarılmakta ve tüm kas gruplarını çalıştırıp, ince motor becerilerinin gelişimine katkı sağlamaktadır. Kursa katılan otizmli çocukların da kaslarının çalıştırılması, ince motor becerilerinin uyarılmasının sağlanması, dokunma, hissetme gibi duyularının gelişimine katkı sağladığı görülmüştür. Eğitimin ilk başladığı günlerde korku, tedirginlik yaşayan otizmli çocuklarda eğitim ilerledikçe bu durumlar giderilmiş ve eğitim zamanını sabırsızlıkla beklemeye başlamışlardır.

Ebeveynlerinden de alınan geri dönütlerle; çocuklarda olumlu etki bırakan proje faaliyetlerinden biri olan hipoterapi kursu sayesinde konuşmayan otizmli bir çocuğun konuşmaya hatta resim yapmaya başladığı gözlemlenmiştir. Dernek Başkanı Emine ÇELEN; çocukların hayal gücünü de geliştiren hipoterapi kursunda katkısı ve emeği olan herkese; başta Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Mustafa BAYRAK’a, projeyi yazan ve koordinatörlüğünü yapan Sosyolog Sena Ş. GÖKDOĞAN’a ve Atahan Atlı Sporlar Komleksi yönetici ve çalışanlarına teşekkür ettiğini bildirdi. Pandemi koşullarına göre proje kapsamında diğer proje faaliyetlerinin de devam edeceğini söyleyen E. ÇELEN ‘’otizm bir hastalık değil farkındalıktır, eğitildiği sürece çocuklarımız toplumda kendi hayatını idame ettirebilecektir, otizm derneği olarak tek amacımız bu’’ diye ifade etti.
Kaynak : www.hitittv.net

https://www.hitittv.net/haberprint/mavinin-cocuklari-engelsiz-ogreniyor-64540.html