Libya'da taraflar kalıcı ateşkes sağlandı

Kategori: Asayiş haber - Tarih: 23 Ekim 2020 18:16
Libya'da taraflar kalıcı ateşkes sağlandı

Libya'da savaşan iki tarafın kalıcı ateşkes anlaşması imzaladığını açıklayan Birleşmiş Milletler (BM), tüm paralı askerlerle yabancı savaşçıların bugünden itibaren en fazla üç ay içerisinde Libya'yı terk etmek zorunda olduklarını açıkladı...

BM'nin gözetiminde Cenevre'deki 5+5 Ortak Askeri Komite toplantılarının dördüncü turunda, Libya'da savaşan iki taraf, ülke genelinde kalıcı ateşkes için anlaşma sağladı.

BM Cenevre Ofisi'ndeki görüşmelere katılan Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti ile doğuda üslenen General Hafter'in komutasındaki Libya Ulusal Ordusu'nun askeri temsilcileri, anlaşma metinlerini imzaladıktan sonra kararı ayakta alkışladı.

Tarafların siyasi temsilcileri, gelecek ay Tunus'da zorlu geçmesi beklenen siyasi görüşmelere geçecek.

Görüşmelere arabuluculuk eden ve imza töreninde Arapça konuşan BM Genel Sekreteri Libya Özel Temsilci Vekili Stephanie Turco Williams, basın toplantısında Libya genelinde varılan tam kalıcı ateşkesin hemen yürürlüğe gireceğini duyurdu.

Williams, anlaşma ile Libya'da savaşan tüm paralı askerlerin ve yabancı savaşçıların bugünden itibaren en fazla üç ay içerisinde Libya'yı terk etmek zorunda olduklarını açıkladı.

Taraflar arasında tartışmalı bölgelerde de yeni kurulacak ortak polis gücü devriye gezecek.

BM Cenevre Ofisi, sosyal medyada, 'tarihi başarı' diye nitelediği anlaşmayı 'Libyalılar için müjde' olarak duyurdu.

Kaynak : www.hitittv.net

https://www.hitittv.net/haberprint/libya-da-taraflar-kalici-ateskes-saglandi-63656.html