KÜLCÜ ‘İBADETLERİMİZİN HEPSİ SADECE ALLAH İÇİNDİR’

Kategori: ÇORUM - Tarih: 24 Kasım 2017 08:42
KÜLCÜ ‘İBADETLERİMİZİN HEPSİ SADECE ALLAH İÇİNDİR’

Çorum Belediyesi Erzurum Dede olarak bilinen türbe ile çevresini daha modern hale getirecek.Erzurum Dede Türbesi’nde restorasyon ve çevre düzenlemesi başladı. Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü çalışmaları yerinde inceledi.


Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Erzurum Dede Türbesi’nde incelemelerde bulundu. Ardından kameralar karşısına geçen Başkan Külcü, yapılan restorasyon ve çevre düzenlemesiyle ilgili bilgi verdi. Ardından kameralar karşısına geçen Başkan Külcü, yapılan restorasyon ve çevre düzenlemesiyle ilgili bilgi verdi.

ERZURUM DEDE RESTORE EDİLİYOR BAŞKAN KÜLCÜ, KAMERALAR KARŞISINA GEÇTİ
‘İBADETLERİMİZİN HEPSİ SADECE ALLAH İÇİNDİR’ ‘MALİYET 2 MİLYON TL’ PROJENİN DETAYLARINI DA AÇIKLADI.

Başkan Muzaffer Külcü, Hıdırellez gününe kadar çalışmaların tamamlanacağını belirtti. Külcü, bölgeyi şehrin önemli noktalarından biri haline getireceklerini söyledi.
Planlama hakkında bilgi veren Muzaffer Külcü, bölgede abdesthane, mescit bisiklet ve yürüyüş yolu olacağını açıkladı.
Başkan Muzaffer Külcü, ayrıca geniş bir piknik alanının da müjdesini verdi.Başkan Külcü, türbelerle ilgili önemli bir hususa dikkat çekti.

Muzaffer Külcü, çalışmaların maliyetini açıkladı.Belediye Başkanı Külcü, projenin detaylarını da paylaştı.

 

Erzurum Dede 14. yüzyılın başlarında Çorum’a geldiği bilinmektedir. Burada bir çiftliği olduğu ve öldükten sonra çiftliğinde gömüldüğü bilgiler arasındadır. Erzurum Dede Türbesi bu zamana kadar buraya ziyaret için gelenlerin bağışlarıyla ayakta kalmıştır. Belediye olarak burayı güzel bir yer haline getireceğiz. Göreve geldiğimiz dönem de burası sanayi bölgesi olarak planlanmıştı. Biz şehircilik anlamında bu planlamanın bir fayda getirmeyeceğini düşünerek ruhsat vermemiştik. Bugün restorasyon ve çevre düzenlemesini başlattığımız Erzurum Dede Türbesi tamamlandığında 21 Bin metre kare büyüklüğünde büyük bir park ortaya çıkacak. Burada mescitler, abdesthaneler, piknik yerleri, bisiklet yolları olacak. 1 Milyon 695 Bin TL gibi maliyeti var. Yani yaklaşık 2 Milyon TL’ye şehrimize vatandaşlarımızın zaman geçireceği güzel bir yeri daha kazandırmış olacağız” dedi. Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün açıklamalarının ardından iş makineleri türbe etrafında bulunan yerlerin yıkımına başladı.




 
Kaynak : www.hitittv.com

https://www.hitittv.net/haberprint/kulcu--ibadetlerimizin-hepsi-sadece-allah-icindir--44456.html