KEFÇELİ: Çenesiz'in TSO Üyeliğinin düşmesi yanlıştır

Kategori: - Tarih: 19 Ocak 2015 20:06
KEFÇELİ: Çenesiz'in TSO Üyeliğinin düşmesi yanlıştır

Selim Kefçeli : TSO Meclis Üyemiz Erdem Çenesiz’ in, Meclis Üyeliğinin düşürülmesi kararını alanlar ve kararın altına imza atanlar. Hukukçuların görüşlerini de alarak, kararlarını yeniden gözden geçirmelerini, TSO meclis üyesi olarak talep ediyorum.

TSO Meclis Üyesi Selim KEFÇELİ'nin basın açıklaması.

Sayın Başkan, Sayın Meclis Üyeleri, Değerli Basın Mensupları

Hepinizi saygı ile selamlıyor ve yeni yılın bu ilk toplantısında 2015 in Ülkemize ve Şehrimize güzellikler getirmesini diliyorum.

Konuşmamın sonunda söylemem gereken cümleyi, başında söyler ek

Konuşmama başlamak istiyorum.

TSO Meclis Üyemiz Erdem Çenesiz’ in, Meclis Üyeliğinin düşürülmesi kararını alanlar ve kararın altına imza atanlar.

Hukukçuların görüşlerini de alarak, kararlarını yeniden gözden geçirmelerini, TSO meclis üyesi olarak talep ediyorum.

Sayın Meclis üyelerimiz, hatırlarsanız 2013 yılının mayıs ayında masalarımız üzerine, üç sayfadan ibaret bu fotokopiler kondu.

Fotokopilerde, Meclisimizin nasıl oluşacağı, görev ve yetkilerinin yazılı olduğu, ilgili kanun ve yönetmelikler yer almaktadır.

Yönetmeliğimizin : Meclis Toplantılarına Katılmamamın Sonuçları ,

Madde 24 5174 sayılı kanunun 96. Maddesi 6. fıkrası gereğince meclis toplantılarınına, özürlü veya özürsüz olarak 6 ay içerisinde yapılan toplantıların yarısından bir fazlasına katılmamaları halinde üyelikten çekilmiş sayılır.

Şimdi söyleyeceğim sözün altını çizerek söylemek istiyorum.

Kanunun lafzına yani ( sözüne) uygun olarak olaya bakarsak, meclis Üyemizin üyeliğinin düşmesi tamamen yasaldır.

kanunları lafzına (sözüne) ve ruhuna (özüne) ile hüküm ifade eder

Aynı şekilde 4. 2. 1959 tarihli ve 14/ 6 sayılı İçtihadı Birleştirme Kararı da bu yöndedir: ‘

Kanun hükümlerinin sadece lafzına göre değil,

hem lafzına hem de ruhuna göre yorumlanması

ve kanunun lafzına dayanılarak konuluş maksatlarına aykırı sonuçlara varılmasına meydan bırakılmaması,

bu günün hukuk ilminin ve tatbikatının kaideleridir.

Türk Medeni Kanununun 1. maddesi genel ölçütlerine göre.

MADDE 1.- Kanun, sözüyle ve özüyle değindiği bütün konularda uygulanır. Kanunda uygulanabilir bir hüküm yoksa, hâkim, örf ve âdet hukukuna göre, bu da yoksa kendisi kanun koyucu olsaydı nasıl bir kural koyacak idiyse ona göre karar verir. Hâkim, karar verirken bilimsel görüşlerden ve yargı kararlarından yararlanır. Sayın meclis üyeleri: Konuya muhatap meclis üyemize, yönetmelik yanlış uygulanıştır. Kanun sadece lafzı uygulanmıştır. Kanunun lafzı ile birlikte ruhunundu uygulanması için mücbir sebep mevcuttur. İşte vicdanım rahat olmadığı için, meclis üyesi şu an karşınızdayım.

Peki, bu sebepler nedir. Yıllardır TSO Meclis toplantıları ortalama 60 dakika sürmektedir. Bu meçlimizin geleneği haline gelmiştir. Meclis üyelerimiz toplantının bazen başında bazen ortasında bezende sonunda, toplantılara katılarak imza atmaktadırlar. Buda olağandır. Çünkü hizmetimiz gönüllük esasına dayanmaktadır. Önemli olan hüsnüniyettir. Kanun koyucu bunu düşünerek sadece toplantıya “katılınır” ibaresini kullanmıştır. 2014 Aralık ayı toplantımız, geleneklerin dışın ilk defa “8 dakika” gibi Rekor bir seviyede tamamlanmıştır. Sayın Erol başkanda bunu kendisi ifade etmiştir.

Basında da yer almıştır. Ben yaklaşık 25 yıllık meclis üyesi olarak, böyle bu kadar kısa süren toplantıya ilk defa şahit oldum. Erdem beyle görüşmemde, kendisinin meclis toplantısını önemsediğini ve toplantı için uçakla İstanbul’dan geldiğini, Toplantı başladıktan 15 dakika sonra TSO binasının kapısının önünde olduğunu, Kapıların kapalı olduğunu, Şaşırdığını, Olaydan haberdar etmek için, Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Fikret Tepençelik ve Oda Genel Sekreteri Murat Zeynel’le telefonda görüştüğünü beyan etti. Sevgili arkadaşlar, Çorum’ u ulusal platformda başarı ile temsil eden, ulusal bir marka yaratan, Çorum’da istihdam, vergi, ihracat gibi bir çok ekonomik konuda önde gelen bir kurumu Çorum’a kazandıran bir arkadaşımızın Çorum TSO meclisi üyesi olması meclisimize değer katar mı katmaz mı lütfen düşününüz.


Saygılar sunuyorum.


TSO Meclis Üyesi Selim KEFÇELİ

Kaynak : www.hitittv.com

https://www.hitittv.net/haberprint/kefceli--cenesiz-in-tso-uyeliginin-dusmesi-yanlistir-16281.html