Halkın Yükseliş Partisi (HYP), İskilip’te teşkilatlandı. Dün gerçekleştirilen HYP İskilip İlçe Kongresine İl Başkanı Ali Karabacak, Merkez İlçe Başkanı Haydar Çiftçi ve il yönetim kurulu ile partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan kongrede divan heyetine Eralp Armakan, Erkan Çirkin ve Ali Balaban’ın seçildi. Kongrede tek listeyle gidilen seçimler sonucunda Ali Şeremet partinin İskilip İlçe Başkanlığına seçildi. Yoğun bir katılımın olduğu kongrede ilk olarak İl Başkanı Ali Karabacak konuşma yaptı. Türkiye’nin iyi bir yol izlemediğini belirten Karabacak, birçok insanın borç batağında olduğunun altını çizdi. İskilipli vatandaşlara yaptığı konuşmada Karabacak, “Ülke düzenimiz, ekonomimiz hiç iyi gitmiyor. İnsanlar borç batağında” dedi.
Muhalefete de yüklenen Karabacak, muhalefetin görevini yerine getirmediğini kaydetti. Partililer tarafından sürekli olarak sözleri alkışlarla kesilen HYP Çorum İl Başkanı Ali Karabacak, iktidar partisinin de gücünü kaybettiğini belirtti. Karabacak, “Artık iktidar sevilmiyor” ifadelerine yer verdi. İktidarın yandaşlık yaptığını belirten Karabacak sözlerini şöyle sürdürdü. “Yandaşlık hat safhada. “Çiftçi geçinemiyorum” diye haykırıyor. Anasını alıp gitmesi söyleniyor. Öğretmen atama istiyor. Öğretmene haddi işine oy vermesen verme deniliyor. Türkiye bu şekilde sanki padişahlıkla yönetiliyor. Halkın Yükseliş Partisi olarak biz bu düzeni bozmaya geldik. Partimiz birleştiricidir. Partimizde din, dil, ırk, mezhep ayrımı olmayacaktır. Bizim ötekimiz olamaz. Bizde yandaşçılık olmayacak. Bizim yol arkadaşlarımız siyasette yüzü kirlenmemiş, adı şaibelere karışmamış insanlardan oluşmaktadır. Değerli İskilipliler bizi ülkeyi yönetmeye layık görürlerse biz ülkeyi gençlerimizle, kadınlarımızla birlikte yöneteceğiz. Yetenekli, heyecanlı gençlerimiz ve kadınlarımızın önünü kesmeyeceğiz. Bizim yönetici arkadaşlarımız tüm halkımıza nefesleri kadar yakın ve sevecen olacaktır. Halkın Yükseliş Partisi bir Mustafa Sarıgül oluşumudur. Sarıgül, Genel Başkanımız olarak partimizin başına geçecektir. TDH bu oluşumla beraber Türkiye Değişim Partisi olacak adını Türk siyasetine altın harflerle yazdıracaktır”
HYP Çorum İl Başkanı Ali Karabacak’ın konuşmasının ardından HYP İskilip İlçe Başkanı Ali Şeremet, partililere yönelik olarak kısa bir konuşma yaptı. Şeremet konuşmasında partinin İskilip’e çok şey katacağını kaydetti. Konuşmaların ardından oy kullanımına geçildi. Seçim sonrasında ise Halkın Yükseliş Partisi İskilip İlçesi Başkanı Ali Şeremet seçildi. İskilip Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu. “Ömer Parlak, Mürsel Kiraz, Hamdi Özer, Ali Kökce, Osman Gökçe”
Engelli vatandaşlarda kongreye ilgi gösterdi
Meydan Mahallesi Ebusuud Caddesi Saraçoğlu Apt.No:1 İskilip adresinde gerçekleştirilen Halkın Yükseliş Partisi İskilip İlçe Kongresinde engelli vatandaşlarda kongreye ilgi gösterdi. Engelli vatandaşla partilirlerin konuşmalarına destek verdi. Engelli vatandaşlar HYP’sinin İskilip’e hayırlı olmasını diledi.
Halkın Yükseliş Partisi İskilip’e çıkarma yaptı
Dün gerçekleştirilen İskilip Kongresi sonrasında İl Başkanı Ali Karabacak ve yönetim kurulu üyeleri İskilip’te bulunan esnaflarla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. Karabacak, İskilip’te iş sıkıntısının olduğunu iktidara geldiklerinde ilk olarak esnafa uygun işçi, işçiye ise uygun iş vaadinde bulundu.
https://www.hitittv.net/haberprint/karabacak_insanlar_borc_bataginda_.html-878.html