Japon deprem uzmanı: Türkiye'de binalar mezar gibi

Kategori: Dünya - Tarih: 10 Şubat 2023 12:03
Japon deprem uzmanı: Türkiye'de binalar mezar gibi

Kahramanmaraş depremi sonrası, beklenen büyük Marmara depremi endişe konusu oldu. Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, olası depremin 23 sene içinde gerçekleşebileceğini söylerken, 'Binalar maalesef mezar gibi! Allah sizi uyarıyor, hazır olun.' dedi.

Kahramanmaraş merkezli büyük felaketin üzerinden 4 gün geçti. Afet bölgelerindeki hummalı çalışma, son sürat devam ediyor.

Binlerce insan depremde can verirken, yurdun dört bir yanından bölgelere yardım yağıyor. Gündem deprem haberleri ile çalkalanırken, bir merak konusu da olası Marmara depremi.

Ensonhaber, konuya dair bilgi almak üzere Japon Deprem Uzmanı, Yoshinori Moriwaki'ye bağlandı.

Büyük Marmara depremi 23 sene içerisinde gerçekleşebilir

Japon uzman, Marmara'da beklenen depremin, yüzde 70 oranla 23 sene içerisinde gerçekleşeceğini aktardı.

"Allah sizi uyarıyor"

Bir diğer yandan Moriwaki, beklenen deprem için "Allah sizi uyarıyor, büyük deprem için hazır olun" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'de Binalar maalesef mezar gibi"

Binalar maalesef mezar gibi! 1999 depreminden sonra Marmara Bölgesi'ne 29 cihaz koyduk. İnce ince ölçümler yapıyoruz. Olası bir deprem sonrası için hasar hesapları yapıyoruz. ‘Ne kadar bina çökebilir ya da ekonomi nasıl etkilenebilir' diye. Devlet ve belediyelerin yaptığı çalışmalar ile Türkiye'nin depreme hazırlıklı olması, hasarı yüzde 70 oranda düşürebilir. Deprem varsa nerede olursa olsun, hazır olmak lazım. Bu eğitimle olur. Doğru imar ile doğru mühendislikle. Yeniden bina yapmak yerine güçlendirme yapılırsa daha hızlı yürünebilir.

Kaynak : www.hitittv.net

https://www.hitittv.net/haberprint/japon-deprem-uzmani--turkiye-de-binalar-mezar-gibi-77189.html