İl ve İlçelerde hafta sonu ve park yasakları gelebilir

Kategori: ÇORUM - Tarih: 7 Eylül 2020 15:23
İl ve İlçelerde hafta sonu ve park yasakları gelebilir

Uzmanlar, toplumun motivasyonunu kaybettiğini, mesafe duyarlılığının yitirildiğini belirtiyor. Salgının arttığı il ve ilçelerde hafta sonları sokağa çıkma yasağı, park yasağı gibi planlamalar yapılıyor...

Sağlık Bakanlığı, başta Ankara olmak üzere vakalarda artış yaşanan illerde durumun nedenlerine yönelik araştırma yaptırdı. Uzmanlar, toplumun motivasyonunu kaybettiğini, mesafe duyarlılığının yitirildiğini belirtiyor. Salgının arttığı il ve ilçelerde hafta sonları sokağa çıkma yasağı, park yasağı gibi planlamalar yapılıyor.

Koronavirüs salgınında kış bastırmadan gerekli önlemlerin alınmasına dair çalışmaların yoğunlaştığı belirtiliyor.

Ankara başta olmak üzere 7 ilde artış nedeniyle, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun yaptığı çalışmaların ardından bir dizi önlemler planlanıyor. Planlar arasında, salgının yayılmasının kesintiye uğraması için hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının olacağı öğrenildi. Bu yasaklar, salgının artış gösterdiği illerin tamamında yaşanabileceği gibi ilçe bazlı da uygulanabilecek.

Park ve piknik alanlarının yasaklanması, AVM girişlerine kontrol gündemde

Yapılan toplantılarda, salgını önleme yöntemleri arasında, park ve piknik alanlarının yasaklanması, AVM girişlerine kontrol getirilmesi, lokantaların açık alanlarında servis yapılmasına izin verilmesi gibi öneriler gündeme geldi.

Maske ve mesafe sorunu olması nedeniyle, sokak kontrollerinin arttırılması da çalışmalar arasında bulunuyor. Özellikle son günlerde başta Ankara olmak üzere artış olan illerde bu uygulamanın başlatıldığı da ifade edildi.

Uzmanlar, toplumun motivasyonunu kaybettiğini, bu nedenle kamusal yükleme yapılması gerektiğini belirtiliyorlar.

Ankara'daki vaka artışlarından yalnızca düğünlerin sorumlu tutulamayacağını, yaz tatilinde sahillere gidenlerle, memleketlerinden dönenlerin artışa neden olduğu belirtiliyor. Benzer sorunun gelecek haftalarda İstanbul ve Marmara bölgesindeki iller için de geçerli olacağı uyarısında bulunuluyor. Uzmanlar buna, kumsaldan ve kırsaldan dönenler arttırdı benzetmesi yapıyor.

Kaynak : www.hitittv.net

https://www.hitittv.net/haberprint/il-ve-ilcelerde-hafta-sonu-ve-park-yasaklari-gelebilir-63387.html