Fransa'da Noel pazarına silahlı saldırı: 2 ölü,12 yaralı

Kategori: Dünya - Tarih: 12 Aralık 2018 01:54
Fransa'da Noel pazarına silahlı saldırı: 2 ölü,12 yaralı

Fransa'da Noel pazarına yapılmış olan silahlı saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti. Çok sayıda kişi yaralandı...


Edinilen bilgilere göre Fransa'nın Strasburg kentinin önemli meydanlarından olan Place Kleber'de kurulan Noel pazarına yakın bir bölgede silah sesleri duyuldu.

Meydana gelmiş olan saldırıda 2 kişi ölürken birkaç kişi de yaralandı. Olayın gerçekleştiği Strasburg'un Noel pazarı, her yıl dünyanın her yerinden yüzbinlerce ziyaretçinin geldiği bir yer olma özelliğini taşımakta.

Olaydaki ayrıntıları açıklamayan yetkililer, Twitter üzerinden halkı sakin olmaya ve bazı söylentileri yaymama çağrısı yaptı. Diğer bir yandan yabancı bir gazete de saldırıyı otomatik silahla ateş açan bir adamın gerçekleştirmiş olduğunu duyurdu.

France Info, polisin olay yerinde bulunan kişileri tahliye ettiğini bildirdi.

Yerel yetkililer olayın sürdüğünü açıklayıp, konuyla alakalı ayrıntılı bilgi vermezken, saldırganın kaçtığı iddia ediliyor.

Fransa İçişleri Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabı üzerinden Strasburg'da kamu güvenliğini tehlikeye atan bir olay yaşandığı açıklaması geldi.

Açıklamalarda, Strasburg'da ciddi bir kamu güvenliği olayı yaşanıyor. Strasburg sakinlerinin evlerinde kalmalarını istiyoruz. Gelişmeler ile ilgili bilgilendirme yapılacaktır. Yetkililerin talimatlarına uyunuz denildi.
 

Kaynak : www.hitittv.com

https://www.hitittv.net/haberprint/fransa-da-noel-pazarina-silahli-saldiri--2-olu-12-yarali-48319.html