Ev ziyareti yapanlar şikayet edilebilecek

Kategori: ÇORUM - Tarih: 2 Aralık 2020 21:44
 Ev ziyareti yapanlar şikayet edilebilecek

Koronavirüsle mücadelede ihbar dönemi: Ev ziyareti yapanlar şikayet edilebilecek.Kolluk kuvvetleri bu durumda misafire ve ev sahibine, ayrı ayrı 3 bin 150 lira ceza kesecek...


Misafir kabul etmeyin, misafirliğe de gitmeyin!

Koronavirüs kısıtlamalarıyla evlerde gün, mevlit, taziye ve yılbaşı kutlamaları yasaklandı. Koronavirüs ile mücadelede ihbar dönemi de başladı. Bina yöneticileri veya apartman sakinleri, bir dairede toplanmayı ihbar edebilecek. Kolluk kuvvetleri bu durumda misafire ve ev sahibine, ayrı ayrı 3 bin 150 lira ceza kesecek.

Koronavirüs salgınındaki ciddi artış sonrasında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan yeni kararların hayata geçirilmesine dair illere İçişleri Bakanlığı tarafından iki ayrı genelge gönderildi.

'Yeni Kısıtlama ve Tedbirler' konulu genelgede, kış mevsimi nedeniyle kapalı alanlarda fazla vakit geçirilen bu süreçte, evlerde misafir kabulünün salgının yayılım hızını artırdığına dikkat çekildi. Bu çerçevede, evlerde gün, mevlit, taziye, yılbaşı kutlaması gibi toplulukların bir araya geleceği etkinliklere izin verilmeyeceği vurgulandı.

Genelgede yer alan evlerde misafir yasağının nasıl denetleneceği merak konusu oldu.

Muhtarlar, bina yöneticileri veya apartman sakinleri, bir dairede bu tarz bir toplanmayı tespit ettiğinde, kolluk görevlilerine ihbarda bulunabilecek.

İhbar sonucu olay yerine gelen kolluk kuvvetleri, tedbir kararına aykırı durum saptaması durumunda, misafire ve misafiri kabul eden ev sahibine, ayrı ayrı 3 bin 150 lira idari para cezası uygulayacak.

Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına daha önce getirilen 'İhbar' özelliğiyle işletmelere yönelik buradan şikayetler oluşturulabiliyor. Ev içi toplantılarla ilgili tedbirlerin denetimi açısından bu uygulamadan faydalanılması değerlendiriliyor.

Ev içi toplantılara dair yeni tedbire ilişkin ilk harekete geçen yerlerden biri Kastamonu Pınarbaşı İlçe Kaymakamlığı oldu.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, "Aldığımız karar doğrultusunda 1 Aralık'tan itibaren ilçe genelinde aile, akraba ve hane ziyaretlerini yasaklıyoruz. Muhtarlarımız ve kolluk görevlilerimizin tespiti ile duyarlı vatandaşlarımızın ihbarları sonucu tedbir kararına aykırılık saptandığında hem misafire hem ev sahibine ayrı ayrı 3 bin 150 lira idari para cezası uygulanacağını şimdiden duyurmak istiyoruz" denildi.

Genelgenin bir diğer önemli ve dikkat çeken detayı da,  il/ilçe Hıfzıssıha Kurulları tarafından gerek görülmesi durumunda kalabalık cadde ve meydanlara aynı anda bulunabilecek kişi sayısı açısından kota konulabilecek.

Kaynak : www.hitittv.net

https://www.hitittv.net/haberprint/ev-ziyareti-yapanlar-sikayet-edilebilecek-63870.html