Ekrem İmamoğlu hani para yoktu

Kategori: Asayiş haber - Tarih: 25 Haziran 2020 20:37
Ekrem İmamoğlu hani para yoktu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fatih Sultan Mehmet’in bugüne kadar gelebilmiş üç orijinal portresinden biri olan tabloyu, Londra’da yapılan açık artırmada İBB olarak satın aldıklarını duyurdu. Ödenen para sosyal medyada tartışmalara neden oldu...

İBB'den Fatih'in portresine
6,5 milyon lira!
'Hani para yoktu' tepkisi..

İBB'den Fatih'in portresine 6,5 milyon lira! 'Hani para yoktu' tepkisi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) National Gallery'nin "Daimi sergilenen sanat eserleri" arasında yer alan Fatih Sultan Mehmet'in orijinal portresini 770 bin sterline satın aldı.

İBB'den yapılan açıklamaya göre, belediye Osmanlı İmparatorluğu'nun entelektüel birikimiyle öne çıkan padişahı Fatih Sultan Mehmet'in kendi döneminde yapılıp günümüze gelebilmiş üç orijinal portresinden birisini müzayede sonucu satın aldı.

National Gallery'nin "Daimi sergilenen sanat eserleri"nden biri olan Fatih Sultan Mehmet'in portresinin de yer aldığı müzayede, koronavirüs sebebiyle 2 ay gecikmeli olarak gerçekleştirildi. Müzayedede İBB'yi Dış İlişkiler Daire Başkanı Mehmet Alkanalka temsil etti.

İtalyan ressam Gentile Bellini tarafından 1480 yılında yapılan ve padişahın başka bir kişi ile resmedilen tek portresi, İngiltere'nin başkenti Londra'daki dünyaca ünlü Christie's salonundaki müzayedede alıcıların beğenisine sunuldu.

İBB, portreyi 770 bin sterline (yaklaşık 6,5 milyon lira) satın aldı.

İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Londra'da açık artırma ile satılan, Fatih Sultan Mehmet Han'ın günümüze kadar gelebilmiş üç orijinal portresinden biri olan, İtalyan ressam Gentile Bellini'nin atölyesinden 15. yüzyılda çıktığı tahmin edilen yağlıboya tabloyu İBB olarak satın aldık" ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Sosyal medyada tablonun bu fiyata alınmasını destekleyenler olduğu gibi karşı çıkanlar da oldu. İşte İBB'nin aldığı tablo hakkında yapılan o yorumlardan bazıları.

3333-yXue.jpg

1111-D9Gu.jpg

222-w8C6.jpg

 

Kaynak : www.hitittv.net

https://www.hitittv.net/haberprint/ekrem-imamoglu-hani-para-yoktu-63006.html