E-Devlet'ten seyahat izin belgesi nasıl alınır?

Kategori: Asayiş haber - Tarih: 1 Aralık 2020 17:19
E-Devlet'ten seyahat izin belgesi nasıl alınır?

65 yaş ve üzeri vatandaşların seyahat edebilmeleri için seyahat izin belgesi şart. Peki, seyahat izin belgesi nasıl alınır? e-Devlet ile seyahat izin belgesi almak için neler yapmak gerekiyor?..

"İlk uygulama 1 Aralık Salı günü bu akşamdan itibaren başlayacak olup Çarşamba günü saat 05.00'e kadardır. Bu süre zarfında ve hafta sonu seyahat yasağı bulunmaktadır. Seyahat yasağı olmayan zamanlarda herhangi bir izin belgesi olmaksızın seyahat edebilirler. Seyahat kısıtlaması bulunan zamanlarda 65 yaş ve üzeri, 20 yaş altı fark etmeksizin tüm vatandaşlarımızın izne ihtiyacı olduğunun bilinmesini isteriz."
 

SEYAHAT İZİN BELGESİ ANASIL ALINIR?
Seyahat İzin Belgesi ALO 199 Vefa Sosyal destek hattından ya da e-Devlet üzerinden alınabilir. E-devlet ekranından seyahat izin belgesi almak için öncelikle T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılıyor.

Giriş yapmanın ardında İçişleri Bakanlığı bölümünde yer alan "e - Başvuru" kısmına giriliyor. Seçenekler arasından "Seyahat İzin İşlemleri" seçilerek form dolduruluyor. 65 yaş üstü vatandaşların bu belgeyi alması gerekiyor.

Seyhat izin belgesi almak için tıklayın. 
https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-e-basvuru

 

 

 

 

Kaynak : www.hitittv.net

https://www.hitittv.net/haberprint/e-devlet-ten-seyahat-izin-belgesi-nasil-alinir--63860.html