Dr. Hüsülüoğulları "Terapi Çocuklara Şifa oluyor"

Kategori: ÇORUM - Tarih: 3 Nisan 2021 20:30
Dr. Hüsülüoğulları "Terapi Çocuklara Şifa oluyor"

Özel Eğitime Muhtaç Spastik Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Derneğinin Toplumda Sosyal Gruplar ve Ferd Olma projesi kapsamında Atahan Atlıspor Kompleksinde "Atla Terapi" etkinliği gerçekleşti.Etkinliğe AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Bayrak ve Dr.Neslihan Hüsülüoğulları katıldı...


Etkinlik kapsamında bir konuşma yapan Türkiye Zihinsel Özürlüler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Neslihan Hüsülüoğulları, dernek olarak bu yıl engelli çocuklara ve ailelerine ilgi çekmek, hipoterapi ve yapılacak diğer sosyal etkinliklerle engelli çocuklar ile ailelerinin yaşam kalitesini artırabilmek amacıyla ‘Toplumda Sosyal Gruplar ve Fert Olma’ projesi hazırladıklarını ve İçişleri Bakanlığı’na sunduklarını söyledi.

Projenin İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edildiğini ve yaklaşık 90 bin lira ödenek almaya hak kazandıklarını kaydeden Hüsülüoğulları, proje kapsamında 20’ye yakın çocuğun 6 ay boyunca hipoterapi (Atlı terapi) eğitimi alacağını kaydetti.
 


 

Otizmin eksiklik değil farkındalık olduğunu belirten Ceylan; “Bu farklılıkların birlikte fark edilmesi gerekmektedir. Bu yavrularımızın sevgi dolu enerjilerini hissederek otizme bir eksiklik olarak değil farklı bir yetenek olarak bakmaya çalışılması gerekmektedir. Otizmli bireylerin farkındalığını oluşturmamız ve eğitimlerine değer vermemiz gerekiyor. Tüm çocuklar bizim evladımız. Ne gerekiyorsa, ne istiyorsanız koşulsuz şartsız her zaman çocuklarımızın yanındayız. Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada otizmli çocuklarımızı geleceğe hazırlayacak her türlü projeye destek vermeye devam edeceğim. Bu yavrularımıza destek olmak bizim asli görevimiz.

Bunu, milletvekili olmamızın ötesinde insani bir görev olarak görüyoruz. Her çocuk öğrenir. Bazen aynı anda, bazen faklı anda, bazen aynı yolla, bazen farklı yolla biz onların hayata tutunması için her zaman yanlarında olmamız gerekmektedir dedi.

 

Kaynak : www.hitittv.net

https://www.hitittv.net/haberprint/dr--husuluogullari--terapi-cocuklara-sifa-oluyor--64460.html