Diyanet-Sen Müftüsüne Sahip Çıktı !

Kategori: ÇORUM - Tarih: 30 Nisan 2021 12:14
Diyanet-Sen Müftüsüne Sahip Çıktı !

Diyanet-Sen Çorum Şube Başkanı İsmail Şanal,bazı internet siteleri ve yaygın basında yayınlanan ‘Yasak dinlemediler, 200 kişilik iftarverdiler’ başlıklı haber gerçeği yansıtmamakla birlikte iyi niyetli bir haber anlayışı dışına çıkarılarak Diyanet işleri Başkanlığımızı ve Çorum İl Müftümüz sayın Muharrem Biçer, üzerinde algı oluşturarak kamuoyu yanlış yönlendirildi...

DİYANET-SEN ÇORUM / MÜFTÜSÜNE SAHİP ÇIKTI!
GERÇEKLER ÇAPTIRILARAK YAPILAN BU HABERİ VE BU ANLAYIŞI KINIYORUZ!..


Diyanet-Sen Çorum Şube Başkanı İsmail Şanal,bazı internet siteleri ve yaygın basında yayınlanan ‘Yasak dinlemediler, 200 kişilik iftar
verdiler’ başlıklı haber gerçeği yansıtmamakla birlikte iyi niyetli bir haber anlayışı dışına çıkarılarak Diyanet işleri Başkanlığımızı ve Çorum İl Müftümüz sayın Muharrem Biçer, üzerinde algı oluşturarak kamuoyu yanlış yönlendirilmek istenmiştir.

Bugün bazı basın yayın organları ile internet mecralarında yer alan ve Çorum İl Müftülüğünün toplu iftar yemeği verdiği şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır.
Gençlik Spor Bakanlığına bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumunda kalan öğrencilere yönelik olarak zaman zaman İl yöneticileri ve akademisyenlerin davet edilerek, baba ocağı memleketlerinden uzakta olan öğrencilere moral-motivasyon, bilgi ve tecrübe paylaşımı çercevesinde idare tarafından bazı programlar düzenlenmektedir. Böyle bir program dahilinde İl Müftümüz de iftar etkinliğine davet edilmiş ve uygulamalı eğitim kapsamında üniversitelerde yüzyüze derslere devam eden ve bu yurtlarda (KYK) kalan öğrencilerle bir buluşma gerçekleştirmiştir.Olayın bazı basın yayın organlarında yansıtıldığı gibi il müftüsünün öğrencileri toplayarak bir araya getirmesi söz konusu değildir.Kaldı ki orada kalan öğrenciler her gün akşam yemeği için biraraya gelmektedirler.Belirtilen tarihteki iftar yemeği de özel olarak düzenlenmiş bir davet değil, K.Y.K’nın her akşam öğrencilere verdiği yemekten ibarettir.Yemek öncesi öğrencilerin Ramazan ayını tebrik eden İl Müftümüz, hediye olarak da öğrencilere kitap takdim etmiştir.

KYK tarafından İftara Davet edilen Müftümüz gençlerimize şu tavsiyelerde bulunmuştur. "Ramazan aynın, Oruç'un insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur'an'ın indirildiği aydır diye sohbetine başlamış Gençlerin; bilgi, ahlak, erdem, estetik, ruh güzelliği, adalet ve merhamet duygusuyla yetişmelerine, milleti bir araya getiren değerlerin, insani haslet ve faziletlerin nesilden nesile aktarılarak üretilmesine katkı sağlamanın faydalarından bahsetmiştir.Meselenin sosyal mesafe, Pandemi kısıtlaması değil siz gençlerimize yapılan Razaman ve Oruç tavsiyelerden rahatsız olmuşsunuz!..

CUMHURBAŞKANIMIZIN 15 TEMMUZ'DAKİ İLK EMRİNİ "SELA"YI  BİZ YERİNE GETİRDİK!..

Haber içinde geçen "Müftü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı dinlemedi" şeklindeki tahrik edici bir ifadeyi asla kabül etmiyoruz.Müftümüz Muharrem Biçer'e karşı söylenen bu söz gerçek haber anlayışına uymayan, algı oluşturmak ve olayı başka mecralara çekmeye yönelik amaçlıdır. Bu tavır, haberi çarpıtma ve yanlışı bilinçli bir biçimde üretme ve yayma amaçlı bir gayretin mahsülüdür...

“Gerek 15 Temmuz darbe girişiminin savuşturulmasında gerekse FETÖ ihanet çetesinin toplum bünyemizde açtığı yaraların sarılmasında Diyanet İşleri Başkanlığımız hep ön saflarda ve devletinin ve onun Cumhurbaşkanının yanında yer almıştır.Pandemi sürecinde de Vefa Sosyal Destek Diyanet görevlimiz covid19'la mücadelede sorumluluk üstlenmiştir. Kurumumuzu Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile karşı karşıya getirmeye yönelik bu çaba boşuna bir çabadır ve abesle iştigalden başka bir şey değildir.
Başkan Şanal açıklamasının devamında,"Diyanet-Sen Çorum şubesi olarak İl Müftümüz Muharrem Biçer'in yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Böyle gerçek dışı haberlerle koro halinde gündemde kalmak isteyen basın mensubu arkadaşlarımıza da "Yanlış yollara sapmamalarını, tüm basın mensuplarının uyması geren etik kurallara, tarafsız, doğru ve ilkeli habercilik anlayışına davet ediyoruz." dedi.


#Çorum
#hitittvnet
Kaynak : www.hitittv.net

https://www.hitittv.net/haberprint/diyanet-sen-muftusune-sahip-cikti---64606.html