Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu

Kategori: Asayiş haber - Tarih: 30 Haziran 2020 12:04
 Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu

İçişleri bakanı Süleyman Soylu, 'Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu yapıldı, 9 ülke ile ortak gerçekleştirildi' açıklamasında bulundu.

Soylu'nun açıklamaları şöyle:

Özellikle suç gelirleriyle mücadelede, adalet bakanlığımız, savcılıklarımız, mahkemelerimiz, emniyet ve jandarma birimlerimiz büyük bir mücadele veriyor. Dönem dönem tespit edilmesinde ve takibinde zorlandığımız çok açıktır. Bu operasyon 9 ülkeyle bağlantılı olarak yaıldı. Hollanda, Belçika, İtalya, İspanya, Şili, Brezilya ve Ekvador. Türkiye'yle de 11 vilayette gerçekleşti. Yaklaşık 94 hedefi vardı, şimdiye kadar 67 hedef gözaltına alındı.

Örgütün iki tepe yöneticisi bulunuyor. Bir tanesi Brezilya, Hollanda'da 26 yıllık hapis cezası ve kırmızı bülteni söz konusu. Nakdi olarak 70 milyon liraya el kondu. Toplam tüm süreçleriyle 500 milyonun üzerine çıkabilecek bir nakdi ve suç gelirleri toplamı söz konusu. Yaklaşık 2 ay önce operasyona bağlı olarak bir yakalama daha yapıldı. Ama kamuoyuna çok fazla duyurulmadan suç dosyasına herhangi bir halel gelmemesi için devam ettirildi.

Tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu Cumhuriyet tarihinin en önemli operasyonudur. Bu büyüklükte bir operasyon olmadı fakat bugünden sonra çok güçlü şekilde olabileceğini ilan etmek istiyorum.

Kaynak : www.hitittv.net

https://www.hitittv.net/haberprint/cumhuriyet-tarihinin-en-buyuk-uyusturucu-operasyonu-63025.html