Cumartesi günü sokağa çıkma kısıtlamasının detayları açıklandı

Kategori: Asayiş haber - Tarih: 18 Haziran 2020 20:39
Cumartesi günü sokağa çıkma kısıtlamasının detayları açıklandı

Sondakika haber: İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 'LGS'nin yapılacağı 20 Haziran günü 09.00-15.00 saatlerinde istisnai durumlar hariç 81 ilde vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlanacak' dendi...

Koronavirüs salgınının devam ettiği günlerde gerçekleşecek LGS nedeniyle 20 Haziran'da 09:00-15:00, YKS nedeniyle de 27 Haziran'da 09:30-15:00, 28 Haziran'da 09:30-18:30 saatleri arasında 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması olacak.

Sokağa çıkma kısıtlamasının, sınavların öncesinde ve sonrasında yaşanacak yoğunluğu ve bulaşma riskini azaltmak, sınavların sorunsuz olarak yapılmasını temin etmek amacıyla uygulanacağı belirtildi.

Sınava gireceklerden toplu taşıma kullananların bir yakını, özel araçla gelinmesi durumunda sürücüyle adayın bir yakını kısıtlamaya tabi olmayacak.

Şehirler arası toplu ulaşım araçlarından bilet almış olanlar da sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacak.

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak saatlerde fırın, market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlı üretim ve satışı yapılan iş yerleri de açık bulunacak.

YASAKLA İLGİLİ DETAYLI AÇIKLAMA 

Maske kullanımı ile ilgili denetimlerin artacağı ifade edilirken, maske yasağının her yerde değil kapalı alan ve kapalı çalışma alanlarında zorunlu olduğu ifade edildi. Salgınla mücadele kapsamında  İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Kararı ile; cami, cemevi ve mescitlerde, AVM’lerde, lokanta, cafe, pastane, kahvehane, kıraathane vb. iş yerlerinde, tüm pazar (hayvan, oto, sosyete pazarları dahil) yerlerinde, market, bakkal, fırın vb. ve her türlü ticarete konu satış yerlerinde, berber ve kuaförlerde, bankalar ve PTT şubelerinde, eczaneler, kargo şirketleri ve noterlerde, ayrıca; mezarlık ziyaretlerinde, toplu taşıma araçlarında, ticari taksilerde, parklarda, cenaze definlerinde, nikah törenlerinde, meclis toplantılarında, resmi ve özel kurum ve kuruluşlar ile tüm iş yerleri ve tüm kapalı ve toplu kullanım alanlarında maske kullanma zorunluluğu getirildi. 

Valilik'ten yapılan açıklamada; "Tüm vatandaşlarımızın maske kullanma hususuna riayet etmeleri hem şahsi hem de toplum sağlığının korunması bakımından büyük önem arz etmektedir.

Bugüne kadar, salgınla mücadele konusunda kurallara ve kısıtlamalara tereddütsüz bir şekilde riayet ederek mücadeleyi başarılı bir şekilde yürütmemizi sağlayan halkımızın maske kullanımı konusunda da gerekli dikkat ve özeni göstermesini ümit ediyor, tüm vatandaşlarımıza sağlık ve afiyetler diliyorum." denildi


 

Kaynak : www.hitittv.net

https://www.hitittv.net/haberprint/cumartesi-gunu-sokaga-cikma-kisitlamasinin-detaylari-aciklandi-62971.html