ÇRT’nin sahibi H. İbrahim Söylemez’e 10 ay ceza
Çorum Radyo Televizyonu (ÇRT) sahibi Halil İbrahim Söylemez, televizyonunu tehdit ve şantaj aracı olarak kullanmaktan dolayı 10 ay hapis cezası aldı.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün 30 Mart Yerel Seçimleri öncesinde Kanal 19 televizyonunda yaptığı bir programda ÇRT’nin ve sahibi Halil İbrahim Söylemez’in Çorum Belediyesi aleyhinde iftira kampanyası yürüterek tehdit ve şantaj yaparak para sızdırmaya çalışmak iddiasıyla Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı 3 yıl istemli dava açmıştı.
2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşması dün yapıldı. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün Kanal 19 televizyonunda yaptığı açıklamaları ihbar kabul eden Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı’nca re’sen açılan kamu davasında ÇRT sahibi Halil İbrahim Söylemez 10 ay hapis cezası aldı.
Bu karar ile birlikte özellikle son bir yıldan beri sürekli olarak Çorum Belediyesi ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü aleyhine yapılan haberlerin gerçekliğinin olmadığı, yapılan haberlerin iftira niteliğinde olduğu da Türk yargısı tarafından kanıtlanmış oldu.
Çorum Belediyesi olarak özellikle 2009 yılından beri yaptığımız çalışmaları Çorum kamuoyu ile birlikte şehir dışında yaşayan hemşehrilerimiz takdir etmektedir. Amacı Çorum’u daha da yaşanılabilir bir kent haline getirmek olan Çorum Belediyesi’nin çalışmalarını yaptığı taraflı ve şantaj içerikli yayınlarla gölgelemek isteyenler bundan sonra da amaçlarına erişemeyeceklerdir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Çorum Belediyesi
Basın Bürosu
Kaynak: Habermerkezi
https://www.hitittv.net/haberprint/crt-nin-sahibi-h--ibrahim-soylemez-e-10-ay-ceza-15914.html