ÇORUM OSB’DE NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ İÇİN STRATEJİK BULUŞMA
Vali Ali Çalgan başkanlığında ASO heyetiyle değerlendirme toplantısı yapıldı
Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde, Vali Ali Çalgan başkanlığında Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi heyeti ile önemli bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, üretim ve hizmet sektörlerinin nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamaya yönelik projeler masaya yatırıldı.
MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ RAPORU SUNULDU
Sanayi-eğitim işbirliği için fizibilite raporu değerlendirildi
Toplantının ana gündem maddesi, Çorum Mesleki Eğitim ve Sürekli Eğitim Merkezi Fizibilite Sunum Raporu oldu. Raporda, bölgedeki sektörel yapı, istihdam durumu ve sanayi kuruluşlarının mevcut ihtiyaçları detaylı biçimde ele alındı.
VALİ ÇALGAN: “EĞİTİM, KALKINMANIN ANAHTARIDIR”
Sanayi ile eğitimi buluşturarak nitelikli iş gücü hedefleniyor
Vali Ali Çalgan, toplantıda yaptığı konuşmada mesleki eğitimin bölgesel kalkınma açısından stratejik önemine dikkat çekti. “Mesleki eğitim, şehrimizin ve bölgemizin geleceğini inşa edecek en güçlü araçtır. Hazırlanan fizibilite raporu sayesinde, sanayi ile eğitimi buluşturarak nitelikli iş gücümüzü artıracak ve kalkınmamızı hızlandıracağız” ifadelerini kullandı.
GENİŞ KATILIMLI TEKNİK TOPLANTI
ASO ve Çorum OSB temsilcileri bir araya geldi
Toplantıya ASO 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı M. Niyazi Akdaş, Yönetim Kurulu Üyeleri Serdar Tütek ve Tahsin Ata, Sürekli Eğitim Merkezi akademik kadrosu ile Çorum OSB Müteşebbis Heyeti üyeleri katıldı. Katılımcılar, sanayi-eğitim entegrasyonunun bölgeye sağlayacağı katkıları değerlendirdi.
https://www.hitittv.net/haberprint/corum-osb-de-nitelikli-is-gucu-icin-stratejik-bulusma--100602.html