Çorum En Başarlıı İhracat Rekoru Kıran 11 İl Arasına Girdi!

Kategori: ÇORUM - Tarih: 2 Aralık 2021 15:13
Çorum En Başarlıı  İhracat Rekoru Kıran 11 İl Arasına Girdi!

Çorum TİM verilerine göre; tarihlerinin en yüksek aylık ihracatını gerçekleştiren 11 il arasına girmeyi başardı.72 ilimiz ihracatını artırdı. 11 ilimiz; İstanbul, Çorum, Adana, Yalova, Zonguldak, Eskişehir, Malatya, Osmaniye, Kütahya, Uşak ve Diyarbakır tarihlerinin en yüksek aylık ihracatını, kasım ayında gerçekleştirdi..




ÇORUM İHRACAT REKOR KIRDI!


72 ilimiz ihracatını artırdı. 11 ilimiz; İstanbul, Çorum, Adana, Yalova, Zonguldak, Eskişehir, Malatya, Osmaniye, Kütahya, Uşak ve Diyarbakır tarihlerinin en yüksek aylık ihracatını, kasım ayında gerçekleştirdi. Bu ay en çok ihracat gerçekleştiren ilk 3 ilimiz sırasıyla; 8,7 milyar dolarla İstanbul, 1,5 milyar dolarla Kocaeli ve 1,4 milyar dolarla Bursa oldu. Bu şehirlerimizin haricinde artışıyla dikkat çeken illerimiz, ihracatını 249 milyon dolar artıran Çorum ve 244 milyon dolar artıran İzmir oldu...
  • 188 ülkeye TL ile ihracat
Türk lirası ile açılan beyannamelere göre 188 ülkeye toplam 7,8 milyar TL tutarında Türk Lirası ile ihracat gerçekleştirildi. Kasım ayında Türk Lirası ile ihracat yüzde 53 arttı. 7 bin 904 firmamız ihracat işlemlerinde Türk Lirasını tercih etti.
  • “166 ülkeye ihracat arttı, 13 ülkeye rekor satış”
Geçtiğimiz ay Türk bayrağını 215 ülke ve bölgede dalgalandırdık. 166 ülkeye ihracatımızı artırma başarısı gösterdik. Aralarında Almanya, İtalya, İsrail, Mısır ve Çin'in de bulunduğu 13 ülkede aylık ihracat rekoruna imza attık. İhracatçılarımızın en çok ihracat gerçekleştirdiği ilk 3 ülke; 1,8 milyar dolarla Almanya, 1,5 milyar dolarla Birleşik Krallık ve 1,4 milyar dolarla ABD...

İhracatımızı tutar bazında en çok artırdığımız ülkeler; 462 milyon dolar artışla ABD, 389 milyon dolar artışla Birleşik Krallık ve 323 milyon dolar artışla İtalya oldu. Ülke gruplarına göre en büyük pazarımız olan Avrupa Birliği'ne (AB-27) ihracatımızın yüzde 28 artışla, 8,6 milyar dolar hacme ulaşarak yüzde 40 pay aldığını görüyoruz. AB haricindeki diğer Avrupa ülkelerini de topladığımızda Avrupa kıtasının kasım ihracatımızdaki payı, yüzde 55... Diğer ülke gruplarında; Yakın ve Orta Doğu ülkelerine 4 milyar dolar, Afrika kıtasının tamamına 2 milyar dolar, Kuzey Amerika'ya 1,5 milyar dolar ve Uzak Doğu ülkelerine 1,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdik.

TİM, ihracat ailesine yeni üyeler kazandırabilmek adına projelerine aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda, TİM KOBİ İhracat Seferberliği Programı çerçevesinde Anadolu'nun dört bir yanındaki ihracatçılar ve ihracatçı adaylarla buluşuyor. Firmaların ihracata duyduğu yoğun ilgi, kasım ayında ihracatçı firma sayısına da yansıdı. 1800 firma, bu ay ilk kez ihracat yaptı. Yeni firmalar, geçtiğimiz ay 124 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Bu rakamla beraber, yılbaşından bu yana ilk kez ihracat yapan 17 bin firma, Türkiye'ye 3,1 milyar dolar değer kattı. Yılbaşından bu yana ihracat yapan toplam firma sayısı ise 90 bini aştı.


#Çorum
#hitittvnet
Hitit Web TV
Kaynak : www.hitittv.net

https://www.hitittv.net/haberprint/corum-en-basarlii--ihracat-rekoru-kiran-11-il-arasina-girdi--75551.html