Çorum Ekonomisi İçin Stratejik Mesaj Masada

Kategori: ÇORUM - Tarih: 30 Ocak 2026 07:58
Çorum Ekonomisi İçin Stratejik Mesaj Masada

Ekonomi Haber : AK Parti Çorum Milletvekili Yusuf Ahlatcı, Samsun–Mersin sanayi koridorunda Çorum’un ilk taslakta yer almamasının nedeninin 2. OSB’nin geçen yıl onaylanması olduğunu açıkladı. TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal ise sürecin ham bir çalışma olduğunu belirterek, Çorum’un sanayi yatırımlarında güçlü konumunu koruduğunu vurguladı.



HİTİT TV NET | EKONOMİ GÜNDEM
ÇORUM SANAYİ KORİDORU TARTIŞMALARINA NET AÇIKLIK

 

YUSUF AHLATCI: “2. OSB GEÇEN YIL ONAYLANDI,
ÇORUM BU YÜZDEN TASLAKTA YOK”

AK Parti Çorum Milletvekili Av. Yusuf Ahlatcı, kamuoyunda geniş yankı uyandıran Samsun–Mersin Mega Endüstri Bölgeleri tartışmalarına açıklık getirdi. Ahlatcı, Çorum’un ilk etapta sanayi koridoru taslağında yer almamasının nedeninin, 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) geçen yıl onaylanmış olması olduğunu vurguladı.


KISA HATIRLATMA: ÇORUM NEDEN LİSTEDE YOKTU?

Sanayi Bölgeleri Master Planı kapsamında Samsun–Mersin hattında, Yozgat ve Amasya’nın da içinde bulunduğu 13 ilde 16 yeni yatırım bölgesi kurulması Resmi Gazete’de yayımlanarak resmileşmişti.
Ancak Çorum, bu ilk listede yer almamıştı. Bu durum şehirde ekonomi ve sanayi çevrelerinde haklı soru işaretleri oluşturmuştu.


AHLATCI’DAN KRİTİK BİLGİ
 “YENİ OSB’LER UZUN VADELİ BİR MASTER PLAN”

Hitit TV Net’e ulaşan bilgilere göre AK Parti Çorum Milletvekili Av. Yusuf Ahlatcı, yaptığı değerlendirmede şu noktalara dikkat çekti:

  • 2025 yılı sonunda Türkiye’de yeni OSB kurulan iki ilden biri Çorum, diğeri Ankara olacak.

  • Samsun–Mersin sanayi koridoru, kısa vadeli değil uzun soluklu bir master plan olarak hazırlandı.

  • Çorum’da 2. OSB’nin geçen yıl onaylanmış olması, ilin ilk taslakta yer almamasının temel nedeni oldu.

  • Samsun yolu üzerindeki genişleme alanı fiilen açıldığında, Çorum’un da sanayi koridoru içinde yer alacağı netleşti.




EKONOMİ GÜNDEMİNE TSO DAHİL OLDU

Çorum iş dünyasının lokomotifi konumundaki Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) da tartışmalara açıklık getiren önemli bir çıkış yaptı.

TSO BAŞKANI BAŞARANHINCAL
 “HAM BİR ÇALIŞMA, TELAŞA GEREK YOK”

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Halkbank Genel Müdürü hemşehrimiz Osman Arslan’ın katılımıyla açılışı yapılan TSO Kültür Merkezi ve Konferans Salonu’nda konuşan TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, sanayi koridoru sürecini şu sözlerle değerlendirdi:

“Hem siyaseten hem de Bakan Yardımcımız üzerinden baskı yapıyoruz. Ortada ham bir çalışma var. Tüh vah denilecek bir dönem değil. Sanayi koridoru ne ile desteklenecek, henüz bilmiyoruz.
Organize Sanayi için tahsis istediğimizde rahatça genişleyebilen bir iliz. OSB’den farklı bir destek verilecekse elbette içinde yer almalıyız. OSB gibi bir destek ise aman aman da bağıracağımız bir durum değil.”


ÇORUM EKONOMİSİ İÇİN STRATEJİK MESAJ

Ortaya çıkan tabloya göre;

  • Çorum, mevcut OSB altyapısı ve genişleme kapasitesiyle sanayi yarışında güçlü bir konumda bulunuyor.

  • Samsun–Mersin sanayi koridoru, zamana yayılan ve destek modeli netleşecek bir süreç olarak ilerliyor.

  • Hem siyasi irade hem de iş dünyası, Çorum’un bu sürecin dışında kalmaması için eş zamanlı girişimlerini sürdürüyor.

Çorum ekonomisi açısından kritik öneme sahip bu gelişmeler, şehir adına orta ve uzun vadede güçlü sanayi yatırımlarının kapıda olduğunu gösteriyor.



 
Kaynak : www.hitittv.net

https://www.hitittv.net/haberprint/corum-ekonomisi-icin-stratejik-mesaj-masada-131147.html