
Çorum spor medyasına yeni bir soluk getirmeyi hedefleyen “Çorum’da Sporun Gündemi”, Hitit TV Net ekranlarında yayın hayatına başladı.
Program yapımcılığını Hitit TV Net Spor Gündemi Yönetmeni Elvan Şimşek’in üstlendiği programın moderatör koltuğunda Rıfat Kara yer alırken; Çorum spor basınının deneyimli isimleri Halil Öztürk ve Hüseyin Aşgın yorumlarıyla programa güç kattı.
İlk bölümden itibaren ARCA Çorum FK’nın Süper Lig mücadelesi, maçların teknik analizi, transferler, saha içi ve saha dışındaki gelişmeler ile Çorum sporunun öne çıkan başlıkları masaya yatırıldı.
Program, ortak yayın platformları üzerinden canlı olarak sporseverlerle buluşurken, taraftarların da ilgisini çekti.

“Çorum’da Sporun Gündemi”, yalnızca 90 dakikanın skorunu konuşan bir program olmayacak.
ARCA Çorum FK’nın maç performansından teknik heyetin tercihlerine, futbolcu performanslarından transfer politikasına; tribünlerden kulüp yönetimine ve Çorum’daki diğer spor branşlarına kadar sporun bütün gündemi bu masada konuşulacak.
Farklı görüşlerin aynı masada buluşacağı programda, eleştirinin de övgünün de merkezinde Çorum sporunun başarısı olacak.

Programın ilk bölümünde öne çıkan konulardan biri de ARCA Çorum FK tribünlerinde kullanılan küfürlü tezahüratlar ve bunların kulübe verdiği zarar oldu.
Programda taraftara önemli bir çağrı yapılarak, küfürlü tezahüratların yalnızca sahadaki rakibi hedef almadığına dikkat çekildi.
Tribünlerde kadınların, çocukların ve ailelerin de bulunduğu hatırlatılarak, Çorum'a ve Süper Lig'e yakışan bir tribün kültürü oluşturulması gerektiğinin altı çizildi.
Mesaj ise son derece açıktı:
“Küfür rakibe değil, en çok kendi takımımıza zarar veriyor.”

Tarihi boyunca ilk kez Süper Lig’de mücadele eden ARCA Çorum FK için taraftar desteğinin bu sezon her zamankinden daha değerli olduğu vurgulandı.
Küfürlü ve çirkin tezahüratların disiplin yaptırımlarını beraberinde getirdiğine dikkat çekilirken, cezaların tribün bloklarının kapatılmasından kulübe yönelik maddi yaptırımlara kadar uzanabildiği ifade edildi.
Eyüpspor karşılaşmasında da bazı tribün bloklarının cezalar nedeniyle kapalı olacak olması, ilk programın önemli tartışma başlıklarından biri oldu.

Programda ARCA Çorum FK’nın Süper Lig’de henüz yolun başında olduğu ve yeni kurulan kadronun zamana ihtiyacı bulunduğu değerlendirilirken, bu süreçte tribün desteğinin önemine özellikle dikkat çekildi.
Çorum FK’nın rakipleri karşısında en büyük güçlerinden birinin kendi sahası ve taraftarı olması gerektiği belirtilerek, tribünlere centilmenlik, birlik ve pozitif destek çağrısı yapıldı.
Çünkü Süper Lig’de mücadele artık yalnızca futbolcuların değil, şehir olarak Çorum’un mücadelesi.
Tribündeki her tezahürat, sahadaki her mücadele ve kırmızı-siyaha verilen her destek bu yolculuğun bir parçası.
Küfür değil destek, ceza değil tribün gücü…
ARCA Çorum FK’nın Süper Lig yolculuğunda Çorum’un ihtiyacı olan tablo tam da bu vesselam...
Yapımcı Elvan Şimşek, Moderatör Rıfat Kara, Halil Öztürk ve Hüseyin Aşgın ile “Çorum’da Sporun Gündemi”, bundan sonraki yayınlarında da ARCA Çorum FK başta olmak üzere kentin spor gündemini farklı yönleriyle ekranlara taşımaya devam edecek.
Maç bitecek, tartışma bu masada başlayacak...
https://www.hitittv.net/haberprint/corum-da-sporun-gundemi-basladi--corum-fk-bu-masada-konusulacak-152007.html