Ramazan ayının en anlamlı etkinliklerinden biri, Çorum Belediyesi ev sahipliğinde Çorum’da gerçekleştirilecek. “Kutsal Emanetler Sergisi”, Ramazan’ın manevi atmosferinde vatandaşlarla buluşmaya hazırlanıyor. İslam tarihinin önemli emanetlerini bir araya getiren sergi, ziyaretçilere unutulmaz bir manevi yolculuk sunacak.
Sergi, Çorum Bedesteni’nde 15–17 Mart tarihleri arasında ziyarete açık olacak.
15 Mart’ta saat 13.00’te kapılarını açacak olan sergi, üç gün boyunca şu saatlerde ziyaret edilebilecek:
İftardan önce: 13.00 – 18.00
İftardan sonra: 20.00 – 23.00
Vatandaşların yoğun ilgi göstermesi beklenen sergi, Ramazan ayının manevi iklimini Çorum’da daha da güçlendirecek.
.png)
“Kutsal Emanetler Sergisi”, ziyaretçilerini İslam tarihinin en kıymetli hatıralarıyla buluşturacak. Sergide, Muhammed’e ait kutsal emanetler başta olmak üzere birçok önemli eser yer alacak.
Sergide görülebilecek bazı önemli emanetler:
Sakal-ı Şerif
Saç-ı Şerif
Nal-ı Şerif
Mescid-i Nebevi örtüleri
Kâbe örtüsü parçaları
Kâbe’nin anahtarı
Osmanlı dönemine ait nişaneler
Bu kıymetli eserler, ziyaretçilere İslam tarihinin derin izlerini yakından görme fırsatı sunacak.
Ramazan ayında gerçekleştirilecek olan sergi, hem manevi atmosferi güçlendirecek hem de vatandaşlara İslam tarihinin önemli emanetlerini yakından görme fırsatı sağlayacak. Çorum’da düzenlenen bu anlamlı etkinliğin, Ramazan ayı boyunca şehrin kültürel ve manevi hayatına önemli katkı sunması bekleniyor.
https://www.hitittv.net/haberprint/corum-da-kutsal-emanetler-sergisi-ziyaretcilerle-bulusuyor-141369.html