Çorum'da Deprem sonrası evcil hayvan satışları arttı

Kategori: ÇORUM - Tarih: 27 Şubat 2023 19:27
Çorum'da Deprem sonrası evcil hayvan satışları arttı

Video haber izle: Petshoplarda kuş satışlarının yanı sıra kedi ve köpek satışlarında da artış olduğu ifade edildi.“Depremle birlikte hayvanların ne kadar değerli ve kıymetli olduğunu anladık.” diyen petshop sahibi Songül Üstündağ, depremden öncekuş satışları düşük iken şuanda aşırı derece de talep olduğunu söyledi.


 

"Depremden önce kuşların çırpındığını, depremin olacağını hissettiklerini söylediler"

Bazı vatandaşların depremden önce kuşların aşırı ses çıkardıklarını, huzursuz olduklarını dile getirdiklerini anlatan Üstündağ, “Bazı müşterilerimiz geldi. Depremden önce kuşların çırpındığını, depremin olacağını hissettiklerini söylediler. Bu nedenle şu an kuşlara aşırı bir talep var. En az üç dakika önceden uyardıklarını söylüyorlar. Bu üç dakika da insanlar için evden kaçış demektir. Çok büyük bir süre.” dedi.

"Deprem sonrası bazı hayvanların yerini gösterdiğine dair haberler geliyor"

Diğer hayvanlardan da kedilerin deprem öncesi aşırı tedirgin oldukları, miyavladıkları, kendilerini hırpaladıklarını bazı müşterilerin anlattıklarını kaydeden Üstündağ, “Hayvanların ne kadar kıymetli olduklarını anladık. İnsanlarla iç içe olduklarını, onları koruduklarını görüyoruz. Deprem bölgesinden de bu tür haberler alıyoruz. Deprem sonrası bazı hayvanların yerini gösterdiğine dair haberler geliyor.” ifadelerini kullandı.



Yeni Haber Başlığı
Yeni Haber Başlığı
Yeni Haber Başlığı
Kaynak : www.hitittv.net

https://www.hitittv.net/haberprint/corum-da-deprem-sonrasi-evcil-hayvan-satislari-artti-77269.html