Çorum'da bugün virüsten 6 kişi vefat etti

Kategori: ÇORUM - Tarih: 13 Eylül 2020 01:01
Çorum'da bugün virüsten 6 kişi vefat etti

Çorum'da korona virüsten ölenlerin sayısı artıyor. Dün 15 kişi hayatını kaybederken, bugün de 6 kişi vefat etti...

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs, Çorum’da hız kesmeden yayılmaya devam ediyor. Dün kentte korona virüsten 15 kişi hayatını kaybederken, bugün de 6 kişinin hayatını kaybettiği bilgisine ulaşıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar ve alınan tedbirlere rağmen Çorum'da korona virüsten hayatını kaybedenlerin sayısı hızla artıyor. Kentte alınan tedbirlere uyulmaması nedeniyle korona virüsün yayılma hızında artış yaşanıyor.

Normalleşme süreci ve Kurban Bayramı'ndan sonra tırmanışa geçen vaka sayılarının ardından hayatını kaybedenlerin sayısı da buna parelel olarak hızla artıyor. Geçen hafta kentte 4 bin 369 kişinin evde izolasyonu sürerken 227 hastanın yatarak tedavi gördüğü, 22 hastanın yoğun bakımda tedavisi sürdüğü ve 7 hastanın da entübe olduğunu açıklayan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi'nin koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısını ise 52 olarak açıklamasından sonra Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde tedavileri devam eden hastaların bir kısmı daha hayatını kaybetti. 11 Eylül 2020 Cuma günü 15 hastanın hayatını kaybettiği kentte 12 Eylül Cumartesi günü de 6 kişinin can vermesiyle son iki günde hayatını kaybedenlerin sayısının 21'e yükseldiği kaydedildi.

******************************************

Haber Yorum / E.Şimşek

VAKA VE VEFAT SAYISI ÇORUM'DA PİK YAPTI!..

  • KORONA VİRÜS MESELESİ!
  • Sağlık Bakanımız DR.Fahrettin Koca, MÜCADELE BİRLİKTELİĞİ hepimizi virüsten kurtaracak olan güçtür diyor.

☑️Türkiye genelinde artıyor.
☑️Türkiye'deki Yüzde 1,7’ye kadar gerileyen ölüm oranları son dönemde yeniden yüzde 2,5 seviyesine yükseldi.
☑️İlimizde de aynı paralelikte artıyor.
☑️İnşallah Ekim - Kasım'a kadar PİK durumda ki bu halimiz düşecektir diye umut ediyoruz...
☑️Dün 12 kişi korona Vakası nedeniyle vefat. 3 kişi normal sağlık sorunlarından dolayı vefat. Dolasıyla Toplama 15 diye yansımıştır.
☑️ Bu gün ise 6 Korona virüs vefatı gerçekleştirmiştir.
☑️Memleketi Çorum olan hemşehrilerimiz Çorum'a taşıdığı virüs yükü şehrin vaka sayısını artırdı. Eylül'de dönüşlerin başlayacağı için tekrar geldikleri şehirlere götürecekleri uzmanlar tarafından dile getiriliyor...
☑️Ankara'dan Çorum'a taşınan Korona Virüsün hattı hesabı yok...
☑️Yapılan çalışmalarda şehrimizdeki Korona virüs vakaların birkaç hafta içinde ‘sönümlenme’ olabileceği tahmin ediliyor...
☑️Sağlık Bakanlığı ve ilgili diğer bakanlıkların yaptıkları değerlendirme toplantılarında, Çorum'un yüzde 10’luk kesiminin hiçbir şekilde kurallara uymadığı ve uyarılara duyarsız kaldığı da gözlemlendi.

☑️Sonuç olarak;Kovid-19 salgını sadece insan sağlığını tehdit etmekle kalmıyor, toplumsal ve siyasi politik düzenleri de sarsıyor. Türkiye’de virüs salgını politikasının baştan beri bir bilim kurulu marifetine bırakılmıştır.

*****************************************

📌Bazıların derdi Korona virüs salgını üzerinde siyaset devşirmesi yapmak...
📌Kimisinin derdi buradan bir şeyler yaparak şehri yönetenlerin eksiğini, yanlışını, düzeltmek veya tavsiyelerde bulunmak değil, Şehri yönetenlerin tayinlerin çıkıp gitmesi.Siyaset yapanların kurumda istedikleri gibi oyuncu değişikliklerinin yapılması. Birilerinin de Çorumda Doğan medya patronu gibi siyasetçilerle menfaat çıkar ilişkisi ile kamu kurumlarına ayar vermeleri taleplerinin yerine gelmesi için Korona Virüsü salgınından kendilerine çıkar sağlama meselesidir...
📌Mesele Üzüm meselesi değil mesele bağcıyı dövme meselesidir. Maalesef böyle bir durumda acı bir gerçektir...
📌2023 seçimleri geldiğinde sandıktan çıkan sonucun çoğu şeylere gebe kalacaktır. O vakit daha rahat konuşuruz.Seçim sonuçlarını hep birlikte değerlendiririz.

Takipçilerimiz için bunu konuyu paylaşmak istedim Vesselam.

Kaynak : www.hitittv.net

https://www.hitittv.net/haberprint/corum-da-bugun-virusten-6-kisi-vefat-etti-63420.html