Çorum’da Acil serviste corona testi yoğunluğu yaşanıyor!

Kategori: ÇORUM - Tarih: 27 Ağustos 2020 11:44
Çorum’da Acil serviste corona testi yoğunluğu yaşanıyor!

Özel Haber / E.Şimşek. Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinin, acil servisinde yoğunluğunun önceki haftalara göre artması dikkat çekti. Vatandaşlar acil servisler önünde uzun kuyruklar oluştururken, corona virüsü testi yaptırmak isteyenlerin sayısının günde "Dokuzyüz" civarında olduğu gözlemlendi


CORONA VİRÜS TESTLERİNDE  ARTIŞ OLDUĞU GÖZLEMLENDİ


Uzmanlar bayramda corona virüsüne karşı sıkı tedbirler alınmasının altını çizerek, bayram sonrası vaka sayılarının artış gösterebileceğine yönelik uyarılarda bulunmuştu. Ancak tüm bu uyarılara rağmen bayram sonrası  Çorum'da temaslı  corona virüsün çoğaldığı gözlemlendi.

Bu durumda Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mesut Sezikli, İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı,ile birlikte salgınla mücadele kapsamında Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir toplantı gerçekleştirmişlerdi...

Hastaneye gidenlerle görüştüğümüzde, hastaneye başvuranların sayısının geçtiğimiz haftalara göre daha yoğun olduğunu ifade edildi.Corona virüs testi yaptırmak isteyen vatandaşlar, önce acil servisteki danışma birimine giderek form doldurduklarını ardından ise sırada beklemeye başladıklarını anlattılar.

Baş hekim hastaların Covid-19 Acil servisine başvuranlar konusunda açıklama yapan Prof. Dr. Sezikli, “Hastalarımız Acil Covid-19 servisine girip değerlendirildikten sonra belli bir sıra dahilinde PCR testi, röntgen, tomografisi ve diğer tetkikleri yapıldıktan sonra bekleme ünitelerine alınıyor. Bir hastamızın acile girdikten sonra bekleme süresi 2-3 saat. Bu süreyi kısaltmak için çaba sarf ediyoruz demişti.

Edindiğimiz bilgiye göre,Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ortalama birgünde Dokuzyüz civarında Corona Virüsü testi yapıldığı öğrenildi. 


 Öte yandan sırada bekleyen hastaların sosyal mesafe kuralına dikkat ettiği de gözlemlendi.​
Kaynak : www.hitittv.net

https://www.hitittv.net/haberprint/corum-da-acil-serviste-corona-testi-yogunlugu-yasaniyor--63332.html